Κόσμος | 30.12.2012

Ίσως το δυστύχημα να προκλήθηκε από πρόβλημα στο σύστημα πέδησης

Πρόβλημα στο σύστημα πέδησης μπορεί να ευθύνεται για το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες Κυριακή κατά τη διαδικασία προσγείωσης του επιβατικού αεροσκάφους Τουπόλεφ σε αεροδρόμιο της Μόσχας.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις μέλους της ομάδας που έχει αναλάβει τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος, με πέντε νεκρούς, όλοι μέλη του πληρώματος, αφού το αεροσκάφος της εταιρείας Red Wings ερχόταν από την Τσεχία, χωρίς επιβάτες. Οι αρχές εξετάζουν το «μαύρο κουτί» του αεροπλάνου, προκειμένου να διαπιστώσουν τι έκανε το Τουπόλεφ να ξεφύγει από το διάδρομο προσγείωσης, να κοπεί σε τρία κομμάτια και να καταλήξει σε παρακείμενο αυτοκινητόδρομο.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης, αυτό θα συνάδει με την προειδοποίηση που έχει απευθύνει στην κρατική εταιρεία Τουπόλεφ η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των πτήσεων για επιδιόρθωση προβλημάτων στα φρένα αυτού του τύπου αεροσκάφους, γεγονός το οποίο μπορεί να προκάλεσε ατύχημα στις 21 Δεκεμβρίου όταν ένα Tu-204 με 70 επιβαίνοντες βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου στη Σιβηρία.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τον πάγο, το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν έμπειρο με πολλές ώρες πτήσεις, σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των πτήσεων.

Η Red Wings, ο στόλος της οποίας περιλαμβάνει εννέα από τα σοβιετικής κατασκευής Tu-204, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει τα αεροσκάφη της.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα