Υγεία | 29.03.2016

Τι να λες και τι να κάνεις όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά

Όλοι θέλουν να είναι σαγηνευτικοί όταν βλέπουν κάποιον για πρώτοι φορά και σίγουρα όλοι θέλουν να μείνουν αξέχαστοι. Αλλά το να αφήσεις μια καλή εντύπωση όταν βρίσκεται σε μια παρέα για πρώτη φορά αποδεικνύεται πως είναι τις περισσότερες φορές μια δύσκολη υπόθεση.

Σύμφωνα με το business insider οι επιλογή σωστών λέξεων και συγκεκριμένες κινήσεις μπορεί να σε «μετατρέψουν» σε βασίλισσα της παρέας.

Την απάντηση στο ερώτημα: «Πώς μπορώ να μείνω αξέχαστη όταν συναντώ κάποιον για πρώτη φορά» δίνει το website ερωτώ-απαντήσεων Quora.

Ακολουθήσετε τις συμβουλές και θα λάμψετε:  

«Μπες» στη συζήτηση

Σίγουρα το πιο εύκολο πράγμα είναι να στέκεσαι και να ακούς τους άλλους να μιλάνε χωρίς εσύ να συμμετέχεις. Είναι ένας ασφαλής τρόπος για να μη εκτεθείς αλλά και ένας σίγουρος τρόπος να περάσεις απαρατήρητη. Αυτό επισημαίνει στο lovelifeSolved.com ο Τζούλιαν Ρέσιγνερ σύμβουλος σχέσεων και ιδρυτής της ιστοσελίδας προτρέποντας τους αναγνώστες να μη αφήσουν τον φόβο να τους κυριεύσει.«Μιλήστε, ρωτήστε, μοιραστείτε τις δικές σας ιστορίες».

Να είσαι αληθινή

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης και ειδικά όταν βρίσκονται ανάμεσα σε άγνωστους ανθρώπους αποφεύγουν να εκφράσουν ξεκάθαρα την άποψη τους ειδικά αν είναι αμφιλεγόμενη και ριζοσπαστική φοβούμενοι πως δεν θα γίνουν αποδεκτοί.  

Εάν θέλετε πραγματικά να μείνε αξέχαστη, πρέπει να πείτε τη γνώμη σας χωρίς να προσβάλλετε κάποιον και χωρίς να τον υποτιμήσετε.

«Οι άνθρωποι θυμούνται τα ''άκρα'' και όχι τη μετριότητα» γράφει ο Ρέσιγνερ συμβουλεύοντας όσους ενδιαφέρονται να ξεχωρίσουν και να να μείνουν αξέχαστοι να εκφράζουν ξεκάθαρα τη γνώμη τους ακόμα και αυτή κάνει τους συνομιλητές τους να κοκκινίσουν.  

Δώσε ασυνήθιστες απαντήσεις σε συνηθισμένες ερωτήσεις

«Σπάσε» τους κανόνες την πρέπουσας κοινωνικής συμπεριφοράς, συμβουλεύει ο Ρέσιγνερ, αλλά κάνε το με θετικό τρόπο.

Ο ίδιος προτείνει να δίνουμε ασυνήθιστες και χιουμοριστικές απαντήσεις σε συνηθισμένες ερωτήσεις του τύπου: «Πώς είσαι;» ή «Τι κάνεις;». «Αξίζει να κάνεις την προσπάθεια μια και κατά τη διάρκεια της ζωής σου θα απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές εκατομμύρια φορές» δηλώνει.

Προκάλεσε συναίσθημα

Τη συμβουλή αυτή ο Ρέσιγνερ την δανείστηκε από τη συγγραφέα και ποιήτρια Μάγια Αγγέλου:  «Ξέρω ότι οι άνθρωποι θα ξεχάσουν αυτά που είπες, θα ξεχάσουν τι έκανες, αλλά δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον τρόπο που τους έκανες να νιώσουν».
Για να μείνεις λοιπόν «ανεξίτηλος» στην μνήμη κάποιου χρειάζεται να τον κάνεις να αισθανθεί κάτι έντονο και κατά προτίμηση κάτι καλό.

Πως να το κάνεις αυτό σε μια φιλική κουβέντα; «Δείξε ευαισθησία, κάνε τον να γελάσει, κάνε ένα λάθος και ζήτα συγγνώμη, ''ανέβασε'' το ''εγώ'' του, πες ιστορίες, πρόσφερε τη βοήθειά σου» συμβουλεύει ο Ρέσιγνερ.

 iefimerida.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα