Υγεία | 26.12.2015

Η οξυθυμία είναι μία ακραία συμπεριφορά κατά την οποία εκδηλώνεται έντονος θυμός και νεύρα

Η οξυθυμία είναι μία ακραία συμπεριφορά κατά την οποία εκδηλώνεται έντονος θυμός και νεύρα. Ένας οξύθυμος χαρακτήρας, συνήθως θεωρεί αδύνατο να συγκρατήσει τα νεύρα του με αποτέλεσμα να γίνεται ευερέθιστος και να ξεσπάει σε φωνές.

Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια καλή εικόνα για το πρόσωπό σας αν είστε ευέξαπτοι και οξύθυμοι, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διαχειριστείτε αυτή τη συμπεριφορά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κάθε φορά που αναίτια ή βασίμως θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τα νεύρα σας απέναντι σε κάτι, πάρτε βαθιές ανάσες και σκεφθείτε τον καλύτερό σας εαυτό. Μία όμορφη σκέψη, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να σκεφθείτε πιο λογικά τις αντιδράσεις σας.

Ο διάλογος, ο ήρεμος τόνος της φωνής αλλά και η λογική μπορούν να σας επηρεάσουν θετικά προκειμένου να μην προβείτε σε κάποια ακραία συναισθηματική έκρηξη. Η οξυθυμία λειτουργεί αρνητικά ιδιαίτερα στον εργασιακό χώρο και στην οικογένειά σας. Συνεπώς, θα πρέπει να ανακαλύψετε τι σας ανεβάζει την πίεση στα ύψη και να εκφράσετε ό,τι δεν σας αρέσει με ήρεμο και ευγενικό τρόπο.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως η προσωπικότητά σας είναι αυτή που καθορίζει τις σχέσεις σας με τους άλλους. Η έντονη και εκρηκτική αντίδρασή σας σε κάτι, μπορεί ακόμα και να σας απομονώσει συναισθηματικά και κοινωνικά, γι” αυτό θα πρέπει να επιλέγετε μια ήρεμη και λογική έκφραση των σκέψεων και των επιθυμιών σας.

post4life

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα