Κόσμος | 30.10.2015

Αναστασιάδης και Ακιντζί αναμένεται να βρεθούν σε έξι διαδοχικές συναντήσεις μέσα στο Νοέμβριο προκειμένου να προχωρήσει η συζήτηση για την εξεύρεση λύσης στο νησί

Έξι συναντήσεις εντός του Νοεμβρίου στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακόσυμφώνησαν να έχουν ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί. Οι συναντήσεις θα γίνουν στις 2, 5, 18, 20, 23 και 25 Νοεμβρίου.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, ανακοίνωσε πως κατά τις επόμενες συναντήσεις δεν θα γίνεται η οποιαδήποτε ανακοίνωση. Στο μεσοδιάστημα, είπε, οι διαπραγματευτές και οι ομάδες τους θα συνεχίσουν να συναντώνται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Άιντε επανέλαβε τη δέσμευση των δύο ηγετών για λύση του Κυπριακού στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014, καθώς επίσης και την αναγνώριση από πλευράς τους, της σκληρής δουλειάς που έγινε από τους διαπραγματευτές και τις ομάδες εργασίας, για τα κριτήρια του περιουσιακού, στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης, του διαμοιρασμού εξουσίας καθώς επίσης και της οικονομίας.

Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε «καλή και παραγωγική» τη σημερινή συνάντηση. «Δεν σημαίνει ότι εντός Νοεμβρίου θα πρέπει να αναμένει κανείς ότι θα περατωθούν οι διαπραγματεύσεις κατά τρόπο, που να οδηγηθούμε σε μια λύση», διευκρίνισε ωστόσο.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι «υπάρχουν ακόμη προβλήματα». Ο κ. Ακιντζί εξέφρασε την ελπίδα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα κατά τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης ευχήθηκε να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη στο ζήτημα των κριτηρίων στο περιουσιακό.

Ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γερμανίας, οι οποίοι θα επισκεφθούν τη Λευκωσία.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα