Κρήτη | 26.06.2013

Οργή στο Δήμο Πλατανιά για την τύχη του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την επιχειρούμενη "εκποίηση" του αεροδρομίου του Μάλεμε από το ΤΑΙΠΕΔ, σε ιδιώτες επενδυτές, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική του Συνεδρίαση, στις 18 Ιουνίου, με την υπ’ αριθμ. 201/2012 απόφασή του, ομόφωνα προχώρησε στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

«Με αφορμή το με αριθμ. πρωτ.: 4773/27-05-2013 έγγραφο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου με θέμα «Παροχή στοιχείων και εγγράφων στο Νομικό και Τεχνικό Σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αναφορικά με τα ακίνητα ΑΒΚ 343 ΜΑΛΕΜΕ / ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, αρμοδιότητας ΕΤΑΔ Α.Ε.», το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη εκποίηση του αεροδρομίου του Μάλεμε σε ιδιώτες επενδυτές εμμένοντας στην παραχώρησή του στον Δήμο Πλατανιά ώστε ο χώρος να παραμείνει δημόσιος και η χρήση του -με ευθύνη του Δήμου- να εξυπηρετεί τις δράσεις και τους σκοπούς που προβλέπει το θεσμοθετημένο ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Πλατανιά.

Επειδή η επιχειρούμενη εκποίηση του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε για τη δημιουργία ιδιωτικών επενδύσεων δεν συνάδει με την ιστορική σημασία του συγκεκριμένου χώρου και η πλήρης αγνόηση της αποτελεί πρόκληση για την τοπική κοινωνία, παρά τις προσπάθειες του Δήμου με τους αρμόδιους φορείς, το Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί δυναμικά την παραχώρησή του  χώρου του αεροδρομίου του Μάλεμε στον Δήμο Πλατανιά για την ανάπτυξη κοινωφελών, αθλητικών, πολιτιστικών υποδομών, πάρκων ευρείας χρήσης και γενικότερα την ανάπτυξη κοινωφελών δράσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά διεκδικεί, αξιώνει και απαιτεί την οριστική ικανοποίηση του δίκαιου και διαχρονικού αιτήματος της παραχώρησης του  αεροδρομίου του Μάλεμε και την απόδοση των χώρων του στην τοπική κοινωνία για ιστορικούς λόγους παγκόσμιας σημασίας, που κάθε χρόνο επιβεβαιώνονται με την παρουσία επισκεπτών από όλο τον κόσμο καθώς και για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου χώρου σύμφωνα με το υφιστάμενο σε ισχύ ΣΧΟΟΑΠ του δήμου Πλατανιά».

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά ως ένδειξη διαμαρτυρίας και δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη εκποίηση του αεροδρομίου του Μάλεμε σε ιδιώτες επενδυτές, εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου να μην παράσχουν τα στοιχεία που αιτούνται με το με αριθμ. πρωτ.: 4773/27-05-2013 έγγραφο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, τα οποία δύναται να αναζητηθούν και να χορηγηθούν από άλλες δημόσιες υπηρεσίες».

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και να αποσταλεί στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού, στους κ.κ. υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού, στους κ.κ. αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στους κ.κ. βουλευτές του νομού Χανίων, στον κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και στον κ. Περιφερειάρχη Κρήτης.
Επίσης να κοινοποιηθεί στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, στους κ.κ. Δημάρχους του νομού Χανίων, στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και στην ΠΕΔ Κρήτης.
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα