Κρήτη | 31.10.2015

Λύσεις για το κυκλοφοριακό αναζητούν Δήμος και ΟΛΗ

Τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο που θα πάρει η παραλιακή του Ηρακλείου το επόμενο διάστημα συζήτησαν χθες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες σε σύσκεψη που έγινε μετά από πρόσκληση του αντιδημάρχου κ. Χάρη Μαμουλάκη. Το πρόβλημα εντοπίζεται τώρα στον κυκλικό κόμβο της πλατείας των 18 Άγγλων και την οδό Μητσοτάκη, καθώς και στη μεγάλη επισκεψιμότητα της περιοχής από σχεδόν το σύνολο των τουριστών της πόλης αλλά και από τους πολίτες που επισκέπτονται το φρούριο του Κούλε, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα είναι ακόμη πιο οξύ το πρόβλημα!

Ήδη η στάση και στάθμευση οχημάτων επί της πλατείας 18 Άγγλων και επί της οδού Μητσοτάκη προκαλεί προβλήματα, ενώ θα δεχθεί εξαιρετικά μεγάλο φόρτο το προσεχές διάστημα, λόγω της μετατόπισης της κυκλοφορίας από την Χανιώπορτα προς την παραλιακή λεωφόρο, εξαιτίας του έργου της κατασκευής του νέου κυκλικού κόμβου εντός των τειχών που θα διαρκέσει περίπου οκτώ εβδομάδες.

Τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι πλήρης η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στην οδό αυτή με τη χρήση προκατασκευασμένων στηθαίων σκυροδέματος τύπου New Jersey και η μετακίνηση της πιάτσας των ταξί στην αρχή της 25ης Αυγούστου. Οι παρεμβάσεις θα αποτελέσουν ένα προπομπό της ευρύτερης ανάπλασης που θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον Ο.Λ.Η. 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα