Αθλητισμός | 02.09.2015

Pερηφάνια και συγκίνηση για την Κρήτη και την οικογένεια του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας   «AEGEAN REGATTA 2015» που διεξήχθη για 15η χρονιά, από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την  Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, από τις  22 έως τις 28  Αυγούστου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας έντονες συγκινήσεις στους 700 ιστιοπλόους των 77 σκαφών που συμμετείχαν, που εκτός από την αγωνιστική εμπειρία, γνώρισαν τα πανέμορφα νησιά της Χίου, της Σάμου και των Λειψών.

Επιφύλαξε βέβαια για μια ακόμη φορά περηφάνια και συγκίνηση για την Κρήτη και την οικογένεια του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης (ΝΟΓΚ), καθώς ο εκπαιδευτής του ομίλου Ηλίας Κοβατζής με το σκάφος El Viento και πλήρωμα τους Ειρήνη Συγγελάκη, Ειρήνη Νεοφύτου, Κων/νο Ζαμπετάκη, Δημήτρη Σταυρουλιδάκη, Γιώργο Σταμάτακη, Ιωάννα Μαρκίδου, κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία ORC Club, συναγωνιζόμενοι τα καλύτερα πληρώματα Ανοικτής Θάλασσας Πανελληνίως.

 Το Δ.Σ. του ΝΟΓΚ δηλώνει υπερήφανο για τον εκπαιδευτή  του Ηλία Κοβατζή και για τις προοπτικές που συνεχώς ανοίγονται να μείνει το άθλημα της ιστιοπλοΐας ζωντανό, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα.

Η ιστιοπλοΐα σε κάθε της μορφή είναι ένα υπέροχο άθλημα, δεν έχει όριο ηλικίας, ενώ με έναν αξιόλογο εκπαιδευτή, και με τις υποδομές που προσφέρει ο ΝΟΓΚ, μπορεί ο καθένας με χαμηλό κόστος και χωρίς προηγούμενη αθλητική εμπειρία να γευτεί τη μαγεία του σε αθλητικό ή σε ψυχαγωγικό επίπεδο.

Διοργανώνοντας συνεχώς Σχολές Ανοικτής Θάλασσας Αρχαρίων και Προχωρημένων, Σχολές Αγωνιστικής Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θάλασσας  και με τα παιδικά τμήματα ιστιοπλοϊας τριγώνου που διατηρεί, ο ΝΟΓΚ στηρίζει και προωθεί το ναυταθλητισμό με αξιώσεις.

(πληροφορίες: www.nogk.gr και στο Facebook του ομίλου)

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα