Αθλητισμός | 02.01.2015

Λύση την ύστατη ώρα στο πρόβλημα επιβίωσης της ΠΑΕ ΟΦΗ επιχειρεί να δώσει επιχειρηματικός όμιλος με έδρα το Κατάρ, σε συνεργασία με τοπικούς παράγοντες του Ηρακλείου.

Πρόκειται για την κατασκευαστική εταιρεία Royal Group Holdings η οποία ήδη έχει προγραμματίσει επένδυση ύψους 130 εκ. ευρώ στην Κρήτη (αγορά γης και κατασκευή ξενοδοχείων και πολυτελών κατοικιών). 

Η συγκεκριμένη εταιρεία προτίθεται, σύμφωνα με πηγές από το Ηράκλειο, να καταβάλλει ποσό 2,5 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΟΦΗ μέσω της επικείμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Με αυτό το ποσό και τιμή μετοχής στα 0,30 ευρώ υπολογίζεται ότι θα αποκτήσει το 69% της ΠΑΕ. 

Ήδη έχουν γίνει επαφές με στελέχη των οικονομικών και κοινωνικών φορέων του Ηρακλείου ώστε, εφόσον τελεσφορήσει η υπόθεση αγοράς, να προκύψει διοικητικό σχήμα αποτελούμενο από επιφανή μέλη της κοινωνίας του τόπου με Ομιλίτικο παρελθόν και παρόν.

Τα πρόσωπα που χειρίζονται τις διαπραγματεύσεις με τους φερόμενους ως επίδοξους ιδιοκτήτες του ΟΦΗ προσπαθούν να επιτύχουν την άμεση καταβολή ποσού 300.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιηθούν τρέχουσες εκκρεμότητες της ΠΑΕ και να αποτραπεί περαιτέρω αποψίλωση της ομάδας. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι έχουν ήδη γίνει επαφές με προπονητές και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πάντως εμφανίζονται επιφυλακτικοί αφού, ακόμα κι αν προκύψει λύση στο ιδιοκτησιακό-διοικητικό, η γενικότερη εικόνα της ομάδας είναι αποκαρδιωτική και επιπλέον δεν διαθέτει άδεια πραγματοποίησης μεταγραφών ώστε να ενισχυθεί σημαντικά και να εξασφαλίσει την παραμονή στη Superleague.

Η πρόταση της Royal Group Holdings θα κατατεθεί, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου (από το Ηράκλειο) στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο κλειστό γυμναστήριο της ομάδας στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο.

 

Πηγή: sdna.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα