Υγεία | 25.08.2013

Με εξασθενημένο νευρολογικό σύστημα νοσηλεύεται ηλικιωμένος, που προσβλήθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Καθηλωμένος στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης βρίσκεται, μετά την προσβολή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ένας ηλικιωμένος άνδρας

Πρόκειται για άνδρα κάτοικο του Μαγικού του δήμου Αβδήρων Ξάνθης ο οποίος την περασμένη Τετάρτη παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο της πόλης με υψηλό πυρετό.

Αρχικά δεν κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του, ωστόσο δυο ημέρες μετά και με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ο ίδιος εισήχθη στην Παθολογική. Από τον εργαστηριακό έλεγχο των εξετάσεων προέκυψε πως είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με το νευρολογικό του σύστημα να εξασθενεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί προσωρινά να περπατήσει.

Ακόμη, με υψηλό πυρετό και πόνους στο σώμα παρουσιάστηκε πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ένας 60χρονος από τον Πολύσιτο Ξάνθης. Ο ίδιος μάλιστα λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στην Παθολογική Κλινική παρουσίασε εξανθήματα σε όλο του το σώμα. Λίγες ημέρες μετά επιβεβαιώθηκε και επισήμως η προσβολή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Όπως επισημαίνει η σύζυγός του, ο παθών αντιμετώπιζε στο παρελθόν προβλήματα με την καρδιά του και είχε νοσηλευτεί στο εξωτερικό. Παρά το γεγονός ωστόσο πως το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας του, το “τσίμπημα του κουνουπιού” τον καθήλωσε για ακόμη μια φορά στο κρεβάτι, με την ίδια να παρουσιάζεται ιδιαιτέρως ανησυχητική για την επιβάρυνση της υγείας του. Μέχρι και σήμερα ο 60χρονος δεν έχει λάβει εξιτήριο και παραμένει στο Νοσοκομείο.

Στην Παθολογική Κλινική νοσηλεύεται, ακόμη, ένας 48χρονος, κάτοικος Σελέρου, με εξανθήματα σε όλο του το σώμα με τις πρώτες ενδείξεις να φωτογραφίζουν τον ιό του Δυτικού Νείλου. Παράλληλα, δύο νεαρές γυναίκες από το Εύλαλο προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου και νοσηλεύονται στην Παθολογική, με την υγεία τους να βαίνει καλώς.

πηγή: thrakitoday.com

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα