Αθλητισμός | 29.01.2015

Χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΟΦΗ για υβριστικά συνθήματα!

Πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ επέβαλε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League στην ΠΑΕ ΟΦΗ για τα υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της Κρητικής ομάδας στο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της  20ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: διότι: «Κατά τη διάρκεια της πρωινής συνάντησης συμφωνήθηκε η παρουσία 25-30 security στην κερκίδα πίσω από τον πάγκο του 4ου διαιτητή και έως τη φυσούνα,  χωρίς αυτό να τηρηθεί. Δεν τηρήθηκε επίσης και η άδεια σειρά καθισμάτων πίσω από τον πάγκο του 4ου  διαιτητή  και μέχρι τη φυσούνα, έμπροσθεν ώστε να τοποθετηθούν οι ανωτέρω security. Αντί αυτών, από την έναρξη του αγώνα και μέχρι την είσοδο των διαιτητών στα αποδυτήρια, μετά τη λήξη του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης κάθονταν στην πρώτη σειρά καθισμάτων και σχεδόν καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κολλούσαν στα κάγκελα προκειμένου να βρίσουν τον διαιτητή, τον παρατηρητή, την SUPERLEAGUE και τον υπεύθυνο ασφαλείας αυτής. Λόγω της μη τήρησης των συμφωνηθέντων, ο παρατηρητής του αγώνα αναγκάστηκε να παρακολουθήσει τον αγώνα δίπλα από τη φυσούνα προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα για την ασφάλεια της  διεξαγωγής του αγώνα. Καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης, οι οποίοι βρίσκονταν πίσω από τον παρατηρητή του αγώνα, τον έβρισαν, τον απείλησαν, του έριξαν νερά στην πλάτη και στα πόδια και τον έφτυσαν περίπου δέκα (10) φορές» καθώς επίσης για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της»: συνολική χρηματική ποινή έντεκα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 19η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 18η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Skoda Ξάνθη:  Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ.              

Η κάτωθι απόφαση αφορά το Πρωτάθλημα Novasports Super League Κ20.

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή έχοντας υπόψη:

α) Τα άρθρα 21 παρ. 1 α, 10 και 22 παρ. 2 του ΚΑΠ, β) Το φύλλο του προγραμματισθέντος να τελεσθεί την 24-1-2015 αγώνα μεταξύ των ομάδων SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για το Πρωτάθλημα Υποδομής Νέων Κ20, ο αγώνας δεν κατέστη δυνατόν να διεξαχθεί στο γήπεδο «Αθλητικό κέντρο Πηγαδιών», λόγω των καιρικών συνθηκών (λασπώδης αγωνιστικός  χώρος, η μπάλα δεν άγγιζε στο έδαφος), ήτοι χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζομένων ομάδων.                                           

ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ

Ότι κατ’ άρθρα 21παρ. 1 α, 10 και 22 παρ. 2 ΚΑΠ, ο ανωτέρω αγώνας πρέπει να προσδιορισθεί εκ νέου από την διοργανώτρια SUPERLEΑGUE ΕΛΛΑΔΑ».

Η κάτωθι απόφαση αφορά το Πρωτάθλημα Novasports Super League Κ17

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή έχοντας υπόψη:

α) Τα άρθρα 21 παρ. 1 α, 10 και 22 παρ. 2 του ΚΑΠ, β) Το φύλλο του προγραμματισθέντος να τελεσθεί την 24-1-2015 αγώνα μεταξύ των ομάδων SKODA ΞΑΝΘΗ – A.O. ΚΑΣΣΙΟΠΗ για το Πρωτάθλημα Υποδομής Νέων Κ17, ο αγώνας δεν κατέστη δυνατόν να διεξαχθεί στο γήπεδο «Αθλητικό κέντρο Πηγαδιών», λόγω των καιρικών συνθηκών (λασπώδης αγωνιστικός  χώρος, η μπάλα δεν άγγιζε στο έδαφος), ήτοι χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζομένων ομάδων.                                           

ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ

Ότι κατ’ άρθρα 21παρ. 1 α, 10 και 22 παρ. 2 ΚΑΠ, ο ανωτέρω αγώνας πρέπει να προσδιορισθεί εκ νέου από την διοργανώτρια SUPERLEΑGUE ΕΛΛΑΔΑ».

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα