Υγεία | 26.12.2015

Το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης ή αλλιώς "Burn out", οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και κάνει την εμφάνισή του μόνο στους εργαζόμενους.

Το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης ή αλλιώς «Burn out», οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και κάνει την εμφάνισή του μόνο στους εργαζόμενους. Η μακροχρόνια ενασχόληση με το ίδιο αντικείμενο, οδηγεί τον εργαζόμενο σταδιακά σε μια πνευματική και σωματική κούραση που έχει ως αποτέλεσμα την μη αποδοτικότητα και τη δυσκολία διεκπεραίωσης των εργασιακών υποχρεώσεων.

Εάν αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορείτε να προσφέρετε στη δουλειά σας, αν το άγχος είναι πλέον καθημερινή αίσθηση και αν νιώθετε μια αδικαιολόγητη κούραση, ακόμα και μετά από μια ολόκληρη περίοδο διακοπών, τότε μάλλον έχετε πάθει «burn out». Η αποτυχία, η χαμηλή αυτοπεποίθηση και η αναβλητικότητα σε κάθε τι που παρουσιάζεται στη δουλειά, οφείλονται σίγουρα σε αυτό το σύνδρομο και θα χρειαστείτε κίνητρα για να απαλλαγείτε από αυτό.

Μη δίνετε τόσο μεγάλη αξία στη δουλειά σας.
Φροντίστε τον οργανισμό σας, ξεκινήστε γυμναστική και ασχοληθείτε και με άλλες δραστηριότητες, χαρίζοντας στον εαυτό σας θετική διάθεση και ενέργεια.

Επικοινωνήστε με φίλους.
Φροντίστε να συναντάτε συχνά τους φίλους σας, ακόμα και μετά τη δουλειά και παρά την κούραση που ενδεχομένως νιώθετε. Πηγαίνετε μία βόλτα και θα δείτε πως η διάθεσή σας θα βελτιωθεί σημαντικά.

Ζητήστε άδεια και οργανώστε ένα χαλαρωτικό ταξίδι.
Αν δεν μπορείτε να βρείτε τρόπους για να νιώσετε πιο αποδοτικοί και χρήσιμοι στη δουλειά, ζητήστε άδεια για λίγες μέρες προκειμένου να γεμίσετε και πάλι τις μπαταρίες σας. Ένα ταξίδι σε κάποιον κοντινό προορισμό θα σας βοηθήσει πολύ να ξεφύγετε λίγο από τις συνηθισμένες, καθημερινές εικόνες στο γραφείο σας και το σημαντικότερο, θα σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο τις υποχρεώσεις και να χαλαρώσετε.

post4life

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα