Κρήτη | 29.01.2015

Το Κ.Π.Δ. Αγ. Ιωάννου, θα συνεργαστεί με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας τον ΟΚΑΝΑ και τη σχολική σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Α’ Περιφέρειας Αθηνά Ντούλια

Την εφαρμογή ενός βραχύχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος βασισμένο στο βιβλίο Alba Marcoli “Ο θυμός των παιδιών” εκδόσεις university studio press, με στόχο την κατανόηση της παιδικής συμπεριφοράς, πρόκειται να ξεκινήσει το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγ. Ιωάννου του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το Κ.Π.Δ. Αγ. Ιωάννου, θα συνεργαστεί με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας τον ΟΚΑΝΑ και τη σχολική σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Α’ Περιφέρειας Αθηνά Ντούλια.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «μέσα από την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, σκοπός είναι η ανάπτυξη των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τις δυσκολίες που προκύπτουν διά μέσου της ενίσχυσης της προσωπικότητάς τους. Θα αξιοποιηθούν μέθοδοι ενεργητικής μάθησης όπως ελεύθερος συνειρμός, καλλιτεχνική δημιουργία, εργασία σε υποομάδες και παιχνίδι ρόλων. Το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού ηλικίας 7 έως 12 ετών με ημερομηνία έναρξης το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και ώρα 10.30 π.μ. στον χώρο του Κέντρου Παιδικής Δημιουργίας Αγ. Ιωάννου. Συντονίστριες θα είναι η Θάλεια Κουκάκη, κοινωνική λειτουργός σύμβουλος πρόληψης IC & RC στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης και η Μελίνα Παπαβασιλείου, κοινωνική λειτουργός εθελόντρια στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγ. Ιωάννου».

Χανιώτικα Νέα

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα