Αθλητισμός | 31.03.2013

Ο Κώστας Πούλιος και η Μάγδα Γαζέα τερμάτισαν πρώτοι στον 2ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, όμως νικητές ήταν όλοι στη γιορτή της πρωτεύουσας.

Περισσότεροι από 10,000 δρομείς πήραν εκκίνηση στον αγώνα και στους λαϊκούς αγώνες δρόμου (3χλμ, 5χλμ, και 600μ. για ΑΜΕΑ) σε ένα ηλιόλουστο πρωινό Κυριακής με τους κατοίκους και όχι μόνο της πόλης να τρέχουν δίπλα από ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία και κτίριας της Αθήνας.
Νικητής στον 4ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν ο Κώστας Πούλιος του Παναθηναϊκού (με 1:09.07) με δεύτερο τον Γιώργο Καραβίδα του συλλόγου Μαραθων Club (με 1:10.10)  και τρίτο τον Αντώνη Παπαδημητρίου του Άρη (με 1:12.12).
"Υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου και υποτίμησα την διαδρομή,. Είχε αρκετή ζέστη που μας ταλαιπώρησε, παρόλαυτα βγήκε μια καλή επίδοση. Αντιμετωπίζω αρκετές δυσκολίες τον τελευταίο καιρό και με την προπόνηση και οικονομικές. Το οικονομικό κίνητρο για αυτό τον αγώνα ήταν εξίσου σημαντικό όσο και το αγωνιστικό", δήλωσε ο Κώστας Πούλιος λίγα λεπτά μετά τη νίκη του.
Μετά την επικράτηση της στον Κλασικό Μαραθώνιο η Μάγδα Γαζέα του Α.Γ.Ε Ζακύνθου (με 1:17.54) νίκησε και στον Ημιμαραθώνιο, ένα μήνα μετά την πρωτιά της στο πρωτάθλημα ανωμαλου δρόμου.
Η μεγάλη νικήτρια, δασκάλα στη Ζάκυνθο, δήλωσε μετά το τέλος της προσπάθειας της: "Ήταν ένας αγώνας προπόνησης ενόψει των διοργανώσεων που θα ακολουθήσουν όπου θα κυνηγήσω το όριο στο Μαραθώνιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. Η διοργάνωση αυτή είναι αντίστοιχη του Μαραθωνίου. Πραγματικά είδαμε χαμόγελα στην πόλη. Ο κόσμος με φώναζε με το μικρό μου όνομα".
Στο βάθρο την πλαισίωσαν η Ντενίζ Δημάκη λίγο πριν από τη συμμετοχή της στο Μαραθώνιο του Μιλάνου (με 1:22.23) και η Παναγιώτη Βλαχάκη (με 1:24.17) του ΓΑΣ Ιλισσός.
Πρώτα έγινε η απονομή στους νικητές των τριών χιλιομέτρων δηλαδή στον Διομήδη Μπακατσέλο (με χρόνο 09.03) και στην Αλεξάνδρα Ανυφαντή (με 12.17).

Πηγη: sport24

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα