Υγεία | 27.02.2015

Οι σωστές μερίδες

Είναι ένα από τα πιο αδιευκρίνιστα πράγματα που συναντούν στην προσπάθειά τους όσοι προσπαθούν να χάσουν τα περιττά κιλά.

Για όσους επιθυμούν να τρώνε υγιεινά, η αποκρυπτογράφηση του μεγέθους των μερίδων μπορεί μερικές φορές να είναι ένα ναρκοπέδιο, καθώς η οπτικοποίηση της ακριβής ποσότητας των τροφίμων είναι δύσκολη.

Οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι η έλλειψη ελέγχου μερίδας είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι είναι υπέρβαροι, αφού τρώνε πολύ περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε.

Ωστόσο, υπάρχει τώρα ένας απλός τρόπος για να ξέρετε πόσο μεγάλες μερίδες μπορείτε να καταναλώσετε, χάρη στο σχεδιάγραμμα της FEMAIL.

Η έρευνα δείχνει ότι το μαγειρεμένο ρύζι θα πρέπει να είναι το ίδιο μέγεθος με μια μπάλα του τένις, ενώ το ίδιο ποσό μαγειρεμένων ζυμαρικών θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψει ένα χαρτάκι για cupcake.

Τα δεδομένα σύγκρισης δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Κέντρο Υγείας McKinley του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στις ΗΠΑ και δείχνουν τα ισοδύναμα των σωστών μερίδων διαφόρων τροφίμων, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα πρόχειρα φαγητά και τα φρούτα.

 

iefimerida.gr


 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα