Κρήτη | 31.07.2014

Στο "κόκκινο" είναι η επιφυλακή των πυροσβεστικών υπηρεσιών στη δυτική Κρήτη για αύριο Παρασκευή, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Πολύ υψηλός είναι και αύριο ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στο νομό Χανίων, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στην ίδια κατηγορία κινδύνου 4, είναι και οι περιοχές της Μεσηνίας, Λακωνίας και Κυθήρων.

Όμως και για το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο,ο κίνδυνος χαρακτηρίζεται υψηλός.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα