Κόσμος | 29.03.2016

Ο αεροπειρατής δεν έχει διατυπώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένα αιτήματα μέχρι τώρα

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το όνομα και τα κίνητρα του αεροπειρατή που κατέλαβε το αεροσκάφος της EgyptAir, το οποίο πραγματοποίησε το πρωί αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Το Πρακτορείο Ειδήσεων Μέσης Ανατολής είχε μεταδώσει ότι οι αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας ταυτοποίησαν τον δράστη, που φερόταν να είναι ο Ιμπραχίμ Σαμάχα, ο οποίος διέμενε στην Κύπρο μέχρι το 1994 και ήταν νυμφευμένος με Κυπρία.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής είναι ο Αιγύπτιος Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ο οποίος ζητεί την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου. Ζητεί επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου.

Στο αεροσκάφος παραμένουν αυτή τη στιγμή 4 επιβάτες, που είναι Ευρωπαίοι και τα επτά μέλη του πληρώματος.

Επτά άνθρωποι παραμένουν στο αεροπλάνο, δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας

Ο αεροπειρατής που κατέλαβε αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών (EgyptAir) και ανάγκασε τον πιλότο να το οδηγήσει στην Κύπρο εξακολουθεί να κρατά τρία μέλη του πληρώματος, έναν αξιωματικό ασφαλείας και τρεις επιβάτες, δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Σερίφ Φάτι.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τον κυβερνήτη, τον συγκυβερνήτη, μια αεροσυνοδό, έναν αξιωματικό ασφαλείας και τρεις επιβάτες, διευκρίνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Προηγουμένως, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας είχε ανακοινώσει πως τέσσερις επιβάτες παρέμεναν στο αεροσκάφος μαζί με το πλήρωμα μετά την απελευθέρωση των περισσότερων από τους 55 επιβάτες που μετέφερε το αεροπλάνο το οποίο πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, διορθώνοντας προηγούμενη δήλωση για 81 επιβάτες εκτός από το πλήρωμα.

Ο αεροπειρατής δεν έχει διατυπώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένα αιτήματα μέχρι τώρα, είπε ο Φάτι, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει τις εθνικότητες των επιβατών που βρίσκονται ακόμη στο αεροπλάνο.

Η Αίγυπτος στέλνει ένα αεροπλάνο στην Κύπρο για να μεταφέρει τους επιβάτες, μερικοί από τους οποίους επρόκειτο να πάρουν από το Κάιρο άλλες πτήσεις για το εξωτερικό.

Ο Φάτι είπε ακόμη πως 21 ξένοι επιβάτες -οκτώ Αμερικανοί, τέσσερις Βρετανοί, τέσσερις Ολλανδοί, δύο Βέλγοι, ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Σύρος- βρίσκονταν στον αεροπλάνο.

"Δεν είχε ούτε πιστόλι ούτε κανένα άλλο όπλο. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η ζώνη με τα εκρηκτικά είναι πραγματική όμως θεωρήσαμε πως ήταν για την ασφάλεια των επιβατών", δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα