Υγεία | 24.06.2014

Οι άντρες μπορεί να μην κλαίνε, αλλά κατά βάθος είναι συναισθηματικοί

«Οι άντρες δεν κλαίνε». Γενιές και γενιές αντρών έχουν μεγαλώσει με αυτόν τον κανόνα στη ζωή τους.

Κι όμως, όσο κι αν ο άντρας της ζωής σας προσπαθεί να σας το παίξει σκληρός, κατά βάθος είναι πολύ… μαλακός!

Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι άντρες είναι πιο ευαίσθητοι από τις γυναίκες.

Οι ερευνητές έβαλαν άντρες και γυναίκες να παρακολουθήσουν τα ίδια συγκινητικά βίντεο και διαπίστωσαν ότι οι άντρες ήταν εκείνοι που βίωναν πιο έντονες αντιδράσεις.

Βέβαια, όταν και τα δύο φύλα ρωτήθηκαν για τα συναισθήματα που τους προκλήθηκαν, οι γυναίκες ήταν αυτές που παραδέχτηκαν ότι συγκινήθηκαν περισσότερο.

Η έρευνα που διεξήχθη από το ψυχολογικό, ερευνητικό ινστιτούτο Mindlab, καταρρίπτει το μύθο που θέλει τους άντρες να μην αντιμετωπίζουν το ίδιο φάσμα συναισθημάτων, όπως οι γυναίκες.

«Τα στερεότυπα που θέλουν τους άντρες να είναι πιο στωικούς και τις γυναίκες πιο συναισθηματικές, ενισχύονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις κοινωνικές προκαταλήψεις. Τείνουμε να υπεραπλουστεύουμε και να υπερβάλλουμε τις αντιληπτές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Είναι πιο πιθανό να εστιάσουμε την προσοχή μας σε αποδείξεις που υποστηρίζουν τα ήδη υπάρχοντα στερεότυπα για τα δύο φύλα» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, νευροψυχολόγος Dr David Lewis.

Newsbeast

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα