Κόσμος | 02.09.2013

Τρεις συλλήψεις -δύο από αυτούς ανήλικοι- στη Βραζιλία

Τρεις νεαροί Βραζιλιάνοι ηλικίας 18, 17 και 15 ετών συνελήφθησαν από την αστυνομία στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν επιχείρησαν να θάψουν ζωντανό, στην παραλία Ιπανέμα, έναν ζητιάνο, ανέφερε η ιστοσελίδα G1 της βραζιλιάνικης εφημερίδας O Globo.

Την αυγή, ο νεαρός ενήλικας με τους δύο φίλους του, έσκαψαν με ένα φτυάρι μια λακκούβα στην άμμο στην παραλία «των εύπορων» στα νότια της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, αφού πρώτα προσπάθησαν χωρίς επιτυχία, να πνίξουν το θύμα τους, με μια πλαστική σακούλα. 

Η αστυνομία τους ανακάλυψε και τους συνέλαβε, γράφει η ιστοσελίδα της εφημερίδας σημειώνοντας ότι ο ζητιάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο νεαρός ενήλικας κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, ενώ οι δύο φίλοι του, θα οδηγηθούν για συνέργεια, ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο, η πόλη που θα φιλοξενήσει σε διάστημα ενός έτους από τώρα, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία για την καταπολέμηση της βίας, ιδίως στις φτωχές συνοικίες, όπου επί σειρά δεκαετιών είναι στο "κόκκινο".

Newsbeast

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα