Κρήτη | 31.10.2014

Τη Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη για το φονικό στα Μάλια

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, διέκοψε περίπου στις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής, το Δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Βρετανού Tyrell Matthews Burton, τον Ιούλιο του 2013, στα Μάλια. Η δίκη θα συνεχιστεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, με την πρόταση της Εισαγγελέως έδρας.

Στο "σκαμνί" του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου κάθονται 18 Βρετανοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία. Κατά την εκδίκαση, την Παρασκευή, κατέθεσαν πραγματογνώμονες και απολογήθηκαν ο βασικός κατηγορούμενος, ένας φίλος του που κατηγορείται για άμεση συνέργεια και ένα από τους φίλους του θύματος που εμφανίστηκε για να απολογηθεί και κατηγορείται για συμμετοχή στη συμπλοκή.

Ο βασικός κατηγορούμενος επέμεινε στη θέση που είχε εκφράσει και στο στάδιο της ανάκρισης, λέγοντας ότι πήγε για να ξεχωρίσει τους Βρετανούς που καυγάδιζαν και όχι να μπλέξει ο ίδιος στον καυγά. Όσο για τα δολοφονικά χτυπήματα που δέχτηκε ο 19χρονος ομοεθνής του, είπε ότι ... δεν κατάλαβε να έγινε κάτι κακό και να χτύπησε τον 19χρονο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τους δικηγόρους υπήρχαν κενά στην απολογία του βασικού κατηγορούμενου.

Στην απολογία του, ο φίλος του βασικού κατηγορούμενου αρκέστηκε στο να πει είπε ότι δεν αντιλήφθηκε τί συνέβη, ενώ ο φίλος του θύματος είπε ότι δεν είδε το βασικό κατηγορούμενο να χτυπάει το φίλο του, αλλά ... μόνο σε ρόλο ειρηνοποιού δεν τον είδε. Όπως είπε, τον είδε να πλησιάζει και να είναι επιθετικός, προτρέποντας τους υπόλοιπους να εμπλακούν στο επεισόδιο.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα