Ελλάδα | 30.03.2016

Κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ

«Η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα με όρους ανθρωπισμού» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατία, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ρέβεν Ρίβλιν στο Προεδρικό Μέγαρο στην Ιερουσαλήμ.

«Η Ευρώπη οφείλει να μην επιτρέψει ποτέ ξανά να καταστεί μια σκοτεινή ήπειρος, καταπολεμώντας για το σκοπό αυτό κάθε είδος ξενοφοβίας και ρατσισμού, μεταξύ των οποίων και τον αντισημιτισμό», σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η Μέση Ανατολή δοκιμάζεται έντονα από την αστάθεια που τροφοδοτούν οι κρίσεις και ο πόλεμος, ο βίαιος εξτρεμισμός και η τρομοκρατία.

«Και την μεν τρομοκρατία η Ευρώπη και σύσσωμη η πολιτισμένη ανθρωπότητα είναι αποφασισμένη να πατάξει, αντιμετωπίζοντας τους τζιχαντιστές τρομοκράτες ως υπηρέτες μιας νέας βαρβαρότητας. Αλλά το προσφυγικό ζήτημα οφείλει η Ευρώπη να το αντιμετωπίσει με όρους ανθρωπισμού όπως επιβάλει ο πνευματικός, πολιτικός και νομικός πολιτισμός της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στις ελληνοισραηλινές σχέσεις ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι το 2016 συμπληρώνονται 26 χρόνια διπλωματικών σχέσεων οι οποίες σήμερα «έχουν προσλάβει δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει εδραιωθεί μια σταθερή πορεία διαρκούς προόδου και ουσιαστικής εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας σε όλους τους τομείς»...

«Μαζί οι δύο Χώρες μας μπορούν να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και στην προαγωγή μιας περιεκτικής περιφερειακής συνεργασίας και να βοηθήσουν στην εμπέδωση των ανθρωπιστικών και δημοκρατικών αξιών στην περιοχή», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να προσθέσει:

«Οφείλουμε ν’ ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες που προκαλούν οι ραγδαίες εξελίξεις σ’ αυτήν, οι οποίες επιτάσσουν την συνδρομή όλων μας στην εδραίωση και προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της ευημερίας».

Ο ίδιος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατέθεσε στη συνέχεια στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος και αποκάλυψε αφιερωματική πλακέτα στο Δάσος των Εθνών όπου και φύτεψε συμβολικά ένα δένδρο ελιάς.

Ρίβλιν: Κοινός εχθρός η τρομοκρατία

«Δεν είμαστε μόνο φίλοι, αλλά δύο λαοί πολύ κοντά ο ένας στον άλλον» τόνισε ο Πρόεδρος του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Έλληνα Πρόεδρο.

Ο Ρέβεν Ρίβλιν αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους, σημείωσε: «Οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, το χάος στη Συρία, η τρομοκρατία, είναι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού. Να ενωθούμε ενάντια στον κοινό εχθρό».

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα