Κρήτη | 31.10.2015

Κάλεσμα προς όλους τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την Κυριακάτικη αργία

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει συνέχεια στις κατευθύνσεις για την απελευθέρωση του ωραρίου και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Η κατεύθυνση αυτή διαμορφώνει ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες στη δραστηριότητα χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων και μικρομάγαζων αφού αυξάνει το λειτουργικό κόστος, χωρίς να αυξάνει αντίστοιχα το τζίρο.

Την ίδια ώρα διευρύνει την δυνατότητα των πολυκαταστημάτων, των μεγάλων εμπορικών και των Mall να συγκεντρώσουν το τζίρο, αξιοποιώντας την πλούσια αντεργατική νομοθεσία. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενάντια στον μικρέμπορα, στη μικρή επιχείρηση.

Με τα μέτρα που θεσμοθετεί, όλο και περισσότερους οδηγεί στο λουκέτο. Απαιτεί δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Δεν φτάνει που μας φοροληστεύουν με ασύλληπτα ποσά, που διαλύουν το Ασφαλιστικό μας σύστημα και κάθε κοινωνική παροχή, θέλουν να ξεχάσουμε τις οικογένειές μας, να μην έχουμε καθόλου χρόνο για ξεκούραση ψυχαγωγία, κοινωνική και οικογενειακή συνεύρεση.

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, για πολιτικές που δήθεν θα τονώσουν την ανάπτυξη και τις μικρές επιχειρήσεις είναι στάχτη στα μάτια για να νομιμοποιήσει στα μάτια μας μια πολιτική που επιδιώκει να τονώσει, ακόμη περισσότερο, την κερδοφορία των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων αλυσίδων. Είναι τα ίδια επιχειρήματα που ακούγαμε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πρόκειται για μέτρα δοκιμασμένα, στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα για τις μικροεπιχειρήσεις, τα μικρομεσαία εμπορικά καταστήματα.

Γι’ αυτό και χρειάζεται να συναντήσουν την κάθετη καταδίκη μας. Ξέρουμε καλά ότι η κατάργηση του δικαιώματός μας στη ξεκούραση της Κυριακής, δεν πρόκειται να μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες, αφού με τη συμβολή κυβέρνησης και ΕΕ η λαϊκή οικογένεια δε διαθέτει εισόδημα παρά για τα απαραίτητα της επιβίωσης της, ενώ τα πολυκαταστήματα και οι μεγαλέμποροι συγκεντρώνουν διαρκώς, όλο και περισσότερο, το διαθέσιμο τζίρο στο λιανεμπόριο.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Την Κυριακή 01/11 (μία από τις 7 θεσμοθετημένες) δεν ανοίγουμε τα μαγαζιά μας, μαζί με τους εμποροϋπάλληλους δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους:

Να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την Κυριακάτικη αργία, παίρνοντας σαφείς αποφάσεις καταδίκης του συγκεκριμένου μέτρου.
Να γυρίσουν την πλάτη στην ηγεσία της ΕΣΕΕ και τους παρατρεχάμενούς της-πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου- που στηρίζοντας τις κυβερνήσεις, αποδέχτηκαν το άνοιγμα 7 Κυριακών το χρόνο και άφηναν ανοιχτή τη πόρτα για την κατάργηση.
Να βγάλουν συμπεράσματα για τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που είναι "κοντά στο λαό", αλλά ταυτόχρονα αναλαμβάνουν να σηκώσουν το φορτίο υλοποίησης του μέτρου, καθώς και την εξασφάλιση συνενοχής των αυτοαπασχολούμενων.
Να συστρατευθούμε σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα.

Παλεύουμε για:

1. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

2. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα