Κρήτη | 27.03.2015

Ο Μανώλης Συντυχάκης είχε επίσης επικοινωνία με τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα προκειμένου να του αναφέρει τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει για την ασφαλή αποκόλληση και ρυμούλκηση του πλοίου, καθώς και την ασφαλή μεταφορά των επιβατών στη στεριά.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Συντυχάκης Μανώλης, με αφορμή την προσάραξη του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρίας ΑΝΕΚ-ΛΑΝΕ στο λιμάνι της Κάσου και τον εγκλωβισμό σ’ αυτό 227 επιβατών και των εργαζομένων του πλοίου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη δήμαρχο Κάσου.

Ο Μανώλης Συντυχάκης είχε επίσης επικοινωνία με τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα προκειμένου να του αναφέρει τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει για την ασφαλή αποκόλληση και ρυμούλκηση του πλοίου, καθώς και την ασφαλή μεταφορά των επιβατών στη στεριά. Ο βουλευτής εξέφρασε την ανησυχία του για την προσάραξη του πλοίου, την αδιαφορία που επιδεικνύει η εταιρία και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ασφάλεια τόσο των επιβατών, όσο και του πληρώματος.

Ο Μανώλης Συντυχάκης ζήτησε από τον υπουργό:

Άμεσα να αναζητηθούν οι αιτίες της προσάραξης, το αξιόπλοο του πλοίου και οι τυχόν ευθύνες τις εταιρίας.
Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλούς αποκόλλησης και ρυμούλκησης του πλοίου προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και μεταφοράς των επιβατών και του πληρώματος στη στεριά.
Να παραστούν οι πρώτες βοήθειες σε πιθανές περιπτώσεις αρρώστων νηπίων, βρεφών, μαθητών της Ολύμπου Καρπάθου και ηλικιωμένων. Εξασφάλιση μέτρων προσωρινής διαβίωσής τους  στο νησί ως ότου μεταφερθούν έγκαιρα και με ασφάλεια στον τόπο προορισμού τους και στις οικογένειές τους.
Το περιστατικό αυτό εγείρει συνολικότερη ανησυχία και αποτελεί από μόνο του πρόβλημα που αναδεικνύει τα ελλιπή μέτρα των εταιριών και το αξιόπλοο των πλοίων τους, τις ελλείψεις υποδομών στα λιμάνια της χώρας και ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών, όπως της Κάσου.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανάγκη δρομολόγησης τακτικής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και επικοινωνίας, ιδιαίτερα με την Κρήτη για την κάλυψη σημαντικών λαϊκών αναγκών, όπως π.χ. με τα νοσοκομεία της Κρήτης. Να μπει τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Ηράκλειο-Σητεία-Κάσος-Κάρπαθος-Χάλκη.
Να υπάρξει άμεση αποζημίωση των επιβαινόντων.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα