Κρήτη | 31.01.2013

Από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κριτσωτάκη και Μ. Διακάκη

Οι βουλευτές Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη, καταθέτουν αναφορά  το Υπόμνημα  του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με το οποίο επισημαίνουν  πως «η δωρεάν συμμετοχή όλων των παιδιών στα Κ.Δ.ΑΠ.  ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και όχι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ, ο θεσμός των Κ.Δ.Α.Π. έχει καταστεί αναγκαιότητα για την ελληνική οικογένεια.

Ειδικά στις μέρες μας, που η κρίση έχει αποδεκατίσει το εισόδημα και η ανεργία διαλύει τον κοινωνικό ιστό, πόσο μάλλον τώρα πια που καταστρατηγείται και ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου».

Παράλληα, τονίζουν  ότι «όλες οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που προσφέρει το Κράτος στους πολίτες του είναι απολύτως αναγκαίες, ειδικά στις μέρες μας που όλοι καλούμαστε να σηκώσουμε ένα βάρος μεγαλύτερο των δυνατοτήτων μας » και  ζητούν «Ισόνομη και δίκαιη μεταχείριση των Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α. …,αύξηση του αριθμού των παιδιών που εξυπηρετούνται για το έτος 2012-2013 ώστε να καλυφθούν όλες οι θέσεις που προβλέπονται από τις άδειες λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π., αύξηση του ποσού της επιδότησης για κάθε εγγεγραμμένο παιδί για την τρέχουσα περίοδο 2012-2013 …, να συμπεριληφθούν τα Κ.Δ.Α.Π. στη συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής»,την άμεση δημιουργία Κοινωνικών Υπηρεσιών στο οργανόγραμμα των Ο.Τ.Α. και μονίμων δομών Κ.Δ.Α.Π.- Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α. , καθώς και να υπάρξει πρόβλεψη νομικού πλαισίου για τον έλεγχο των φορέων υλοποίησης από τον φορέα διαχείρισης».

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα