Κρήτη | 31.03.2014

Είναι προτιμότερη μια τίμια αποχώρηση παρά μια ταπεινωτική συμπόρευση, αναφέρει χαρακτηριστικά

Την παραίτηση του από την Διεύθυνση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Τυμπακίου γνωστοποίησε ο Διευθυντής του Ζαχαρίας Καψαλάκης, αντιδρώντας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην απαίτηση του Υπουργείου Παιδείας να ορίσει ομάδες αξιολόγησης, όταν ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι αρνητικός

Στο σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο e-mesara.gr  ο κ. Καψαλάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Και να που ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Και ο κόμπος δε χωρεί να περάσει από το χτένι και εσύ πλέον θα πρέπει να αποφασίσεις «με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις».
Η ΔΟΕ μονίμως στα κεραμίδια…
 Το υπουργείο μου ζητά να παρανομήσω, ζητώντας μου ως δικτάτορας – διευθυντής να ορίσω ομάδες αξιολόγησης, όταν ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι αρνητικός...
Μα είμαι ήδη παράνομος, γιατί δέχτηκα να διευθύνω ένα σχολείο που άρχισε μαθήματα στις 9 του Οκτώβρη, καθώς δεν είχε προσωπικό!
Είμαι ήδη παράνομος, αφού διευθύνω ένα Ειδικό Σχολείο – το μοναδικό στην Κρήτη – που δεν έχει κοινωνική υπηρεσία δηλ. δεν έχει ούτε κοινωνικό λειτουργό, ούτε ψυχολόγο, τη στιγμή που οι ειδικότητες αυτές αφθονούν και στα σχολεία Γενικής Αγωγής…
Αρκετές παρανομίες έκανα φέτος. Δε θα κάνω άλλες…
Όταν έχεις αρχές και ηθική, δεν υπάρχουν και διλήμματα.
Όταν το σύστημα σε χρησιμοποιεί, δεν χρειάζονται πολλές σκέψεις!
Προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω κάτι πέρα και έξω από τα πιστεύω μου, πέρα και έξω από την αξιοπρέπειά μου.
Υπηρέτησα τον κλάδο εκλεγμένος από πολλά πόστα, τιμήθηκα κατ΄ επανάληψη στις εκλογικές αναμετρήσεις που ήμουν υποψήφιος, λαμόγιο συνδικαλιστής δεν υπήρξα ποτέ μου, επομένως δε χρειάζεται καθόλου μα καθόλου σκέψη:
 
«Είναι προτιμότερη μια τίμια αποχώρηση, παρά μια ταπεινωτική συμπόρευση»!
 
(ΥΓ1: Πικραίνομαι μόνο που θα αφήσω το σχολείο της καρδιάς μου! Ζητώ συγνώμη τους μαθητές και τους συναδέλφους μου, αλλά θέλω να τους κοιτώ πάντα στα μάτια! Είναι τιμή να είσαι δάσκαλος… Μεγάλη τιμή! Αξιολόγηση δε θα κάνω… Η παραίτηση από τη θέση του Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου  στη διάθεση της Υπηρεσίας μου, όπως ήδη την ενημέρωσα αυτοπροσώπως σήμερα!)
(ΥΓ2: Ίσως κάποιοι να πουν ότι το κάνω, επειδή πιθανόν πιστεύουν ότι είμαι ένα βήμα πριν τη σύνταξη. Θέλω να  σας ενημερώσω ότι δεν έχω ακόμα ηλικία συνταξιοδότησης και το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015 θα είμαι μάχιμος εκπαιδευτικός!)

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα