Κόσμος | 28.02.2014

«Πρέπει να συντροφεύσουμε όσους αντιμετωπίζουν την αποτυχία του έρωτά τους», δήλωσε ο ποντίφικας

Στο καυτό ζήτημα του διαζυγίου αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους στην Κάζα Σάντα Μάρτα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου ο ποντίφικας δήλωσε: «Πρέπει να συντροφεύσουμε τους διαζευγμένους και να μην καταδικάζουμε όσους απέτυχαν στον έρωτά τους».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο Χριστός «παντρεύτηκε τον λαό του. Αυτή είναι η ιστορία της αγάπης, αυτή είναι η ιστορία του αριστουργήματος του Δημιουργού. Όταν, όμως, κάποιος αφήνει τη μητέρα και τον πατέρα του για να ενωθεί με μία γυναίκα εις σάρκα μία και να προχωρήσει, αλλά αυτή η αγάπη καταρρέει, πρέπει να νιώσουμε τον πόνο της αποτυχίας και να βρεθούμε στο πλάι αυτών των ανθρώπων. Όχι να τους καταδικάσουμε, αλλά να πορευτούμε μαζί τους».

Επισήμανε, δε, ότι ο Θεός δεν επιθυμεί τον άνδρα μόνο του, αλλά με μία γυναίκα ώστε να οδεύσουν στο ίδιο μονοπάτι.

«Όταν κανείς σκέφτεται αυτό, τότε αντιλαμβάνεται πόσο όμορφη είναι η αγάπη, ο γάμος, η οικογένεια, πόσο όμορφο είναι να περπατά σε αυτό το μονοπάτι και πόσο κοντά πρέπει να βρισκόμαστε στα αδέλφια μας που στη ζωή είχαν τη δυστυχία μίας αποτυχίας στην αγάπη», συμπλήρωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Όλα αυτά την ώρα που ο Πάπας Φραγκίσκος μετά το Twitter ετοιμάζεται να «προσγειωθεί» και στο Facebook με προφίλ του, από το οποίο θα ενημερώνει και θα στέλνει μηνύματα αγάπης στους πιστούς του «φίλους».

protothema.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα