Υγεία | 09.02.2016

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2016, η Παγκόσμια Οργάνωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου (Union for International Cancer Control, UICC) διάλεξε το απλό, αλλά εξαιρετικά δυνατό μήνυμα "We Can - I Can"

Η ογκολογική κοινότητα, ασθενείς και γιατροί, αντιμετωπίζουμε καθημερινά μεγάλα προβλήματα, σημαντικές δυσκολίες και εμπόδια τα οποία καλούμαστε να υπερνικήσουμε, προκειμένου να προσφέρουμε έγκαιρη διάγνωση, ορθή θεραπευτική προσέγγιση και υψηλή αποτελεσματικότητα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2016, η Παγκόσμια Οργάνωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου (Union for International Cancer Control, UICC) διάλεξε το απλό, αλλά εξαιρετικά δυνατό μήνυμα "We Can - I Can" . Η ομάδα μας «Γυναίκες στην Ογκολογία, W4O-Hellas», ως άτομα, ως ομάδα, ως γιατροί, αλλά και ως βραβευμένοι από το UICC στα πλαίσια του SPARC Challenge Award για το πρόγραμμά υποστηρίξης γυναικών με μεταστατικό καρκίνο μαστού παίρνουμε μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία ¨Talking Hands - Χέρια που Μιλούν’, με στόχο να διαδώσουμε το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε τον καρκίνο και με σύνθημα ‘Μπορούμε-Μπορώ, We Can – I Can’.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές περιβάλλον, να επηρεάσουμε πολιτικές, να κινητοποιήσουμε δίκτυα και δομές, να συνεργαστούμε για να αυξηθεί η χρηματοδότηση, για το καλύτερο αποτέλεσμα για τους ασθενείς με καρκίνο. Μπορούμε να αλλάξουμε αντιλήψεις.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Ο Φεβρουάριος, είναι και ο μήνας πρόληψης του καρκίνου. Σχεδόν το 50% των περιπτώσεων καρκίνου παγκοσμίως θα μπορούσε να προληφθεί με απλές καθημερινές επιλογές μας που έχουν να κάνουν με το πόσο υγιεινά τρώμε, πόσο κινούμαστε και γυμναζόμαστε και με το να μην καπνίζουμε. Ο «Ασκληπιός Διάγνωσις» είναι κοντά μας, κοντά σας. Με τις απλές αιματολογικές εξετάσεις που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο του λιπιδαιμικού προφίλ, τις καρδιολογικές εξετάσεις που θα πρέπει να προηγούνται της έναρξης ενός προγράμματος εκγύμνασης, το ιατρείο διακοπής καπνίσματος, αλλά και με πιό ειδικές εξετάσεις πρόληψης για τον καρκίνο, όπως η ψηφιακή μαστογραφία, η μαγνητική τομογραφία μαστών όπου ενδείκνειται, αλλά και ο γονιδιακός έλεγχος για την εκτίμηση ύπαρξης κληρονομικών μορφών καρκίνου, όπως για παράδειγμα, στα γονίδια BRCA1/2, είμαστε εδώ και στηρίζουμε.

Ο «Ασκληπιός Διάγνωσις» γνωστοποιεί τις εξετάσεις. Δείτε εδώ

 

Ζένια Σαριδάκη – Ζώρα, MD PhD

Παθολόγος – Ογκολόγος

Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικού Τμήματος ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα