Ελλάδα | 24.05.2014

Κρυφές χρεώσεις, εικονικές προσφορές τιμών και ασαφής πληροφόρηση είναι ορισμένες από τις παραβάσεις που εντόπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Παγίδες για την τσέπη των καταναλωτών κρύβει μια στις τρεις ευρωπαϊκές ιστοσελίδες εταιρειών που «κλείνουν» on line ταξίδια και αεροπορικά εισιτήρια. Κρυφές χρεώσεις, εικονικές προσφορές τιμών και ασαφής πληροφόρηση είναι ορισμένες από τις παραβάσεις που εντόπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην διάρκεια μαζικών ελέγχων σε 552 δικτυακούς τόπους πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχειακής διαμονής 29 χωρών της Ευρώπης.

Η Κομισιόν συντόνισε τις εθνικές αρχές για θέματα καταναλωτών με αποτέλεσμα να κάνει το περασμένο καλοκαίρι τους πρώτους ελέγχους και τον περασμένο Απρίλιο έγιναν επανέλεγχοι για τη συμμόρφωση των εταιρειών στις συστάσεις που είχαν κάνει οι κρατικοί φορείς.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαπιστώθηκε ότι οι 382 από τους 552 δικτυακούς τόπους που ελέγχθηκαν το 2013 δεν τηρούσαν το ευρωπαϊκό καταναλωτικό δίκαιο. Δηλαδή περίπου το 69% είχε παρανομίες, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής.

Η Κομισιόν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προχώρησε σε συστάσεις και υποδείξεις στις επιχειρήσεις προκειμένου να συμμορφωθούν με την εφαρμογή του νόμου.

Έθνος της Κυριακής

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα