Κρήτη | 18.02.2016

Το Σάββατο το απόγευμα

Το Σκακιστικό Τμήμα του ΟΦΗ καλωσορίζει στο Ηράκλειο τον πανεπιστημιακό καθηγητή Νίκο Λυγερό ο οποίος θα μιλήσει για «το σκάκι ως άμυνα πολιτισμού». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μμ, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα  Ανατολικής Κρήτης (Γρεβενών 7 – πίσω από το Ιστορικό Μουσείο).

Ο Νίκος Λυγερός είναι μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική.  Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού κλπ., ενώ έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με τον ίδιο «το σκάκι δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός.  Είναι ένας τρόπος για να αναπτυχθεί η δομή της σκέψης, μελετώντας μη αναστρέψιμες κινήσεις που καθορίζουν το μέλλον. Συνδυάζεται με τη μαθηματική, αλλά και τη μουσική σκέψη. Έτσι ενισχύει στρατηγικά τις αποφάσεις των νέων, πράγμα που δεν γίνεται με την απλοϊκή προσέγγιση που έχουν παίγνια, τα οποία ενσωματώνουν στοιχεία του τυχαίου. Επιπλέον, στο σκάκι όλα τα δεδομένα είναι εμφανή ακόμα κι αν η στρατηγική παραμένει αόρατη».

Ο ερασιτέχνης ΟΦΗ που καλλιεργεί το σκάκι εδώ και 22 χρόνια στην πόλη μας, προσκαλεί όλους τους φίλους του αθλήματος σε αυτή την ενδιαφέρουσα διάλεξη που θα αναδείξει τη μεγάλη σχέση του πνευματικού αυτού παιχνιδιού με τον πολιτισμό μας.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα