Κόσμος | 31.03.2015

Στο μεταξύ ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες στο σημείο της συντριβής, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την αεροπορική τραγωδία.

"Θα είναι εφικτό ως το τέλος της εβδομάδας να ταυτοποιηθούνόλοι οι επιβαίνοντες στο Airbus A320 της εταιρείας Germanwings το οποίο συνετρίβη την προηγούμενη εβδομάδα στις γαλλικές Άλπεις" διαβεβαίωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδροςΦρανσουά Ολάντ.

«Ο (Γάλλος) υπουργός Εσωτερικών (Μπερνάρ Καζνέβ) επιβεβαίωσε ότι το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας θα είναι εφικτό να ταυτοποιηθούν όλα τα θύματα χάρη στη λήψη DNA που έχει γίνει και στην εξαιρετική επιστημονική δουλειά», είπε ο Ολάντ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Από την πλευρά της η Μέρκελ ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη βοήθεια που προσέφερε και χαιρέτισε το έργο των διασωστών και «τη μεγάλη καρδιά» των κατοίκων των περιοχών κοντά στο σημείο της συντριβής, που κινητοποιήθηκαν για να υποδεχθούν τις οικογένειες των θυμάτων.

Περίπου 400 δείγματα που ελήφθησαν από κομμάτια των πτωμάτων των θυμάτων εστάλησαν στο ειδικό ερευνητικό κέντρο της γαλλικής αστυνομίας στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής έχουν απομονωθεί 78 προφίλ του DNA επιβατών ή μελών του πληρώματος του αεροπλάνου, όμως επισήμως κανένα θύμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες στο σημείο της συντριβής, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την αεροπορική τραγωδία.

Οι ερευνητές και οι χωροφύλακες μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο σημείο της συντριβής από ένα νέο δρόμο που άνοιξαν την Κυριακή.

Οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής «περισσότερα από 4.000 κομμάτια», από το αεροπλάνο και από τα θύματα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Οι ομάδες αναμένεται «να έχουν ολοκληρώσει στις 8 Απριλίου το έργο μεταφοράς των πτωμάτων και των σημαντικών τμημάτων του αεροπλάνου», σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα