Πολιτισμός | 24.03.2013

Σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου Δύο θεατρικές παραστάσεις στις 7.00 μ.μ. και 9.30 μ.μ.

Τι θα λέγατε για ένα γάμο ελληνοαλβανικό;
Όταν τα κλαρίνα ηχούν και σαλπίζουν για μια διεθνή τελετή με σουβλιστά αρνιά γαρδούμπα και  κοκορέτσι θέλετε να γίνετε κουμπάροι; Οι συμπέθεροι στα μαχαίρια …τα  μπατζανάκια  σε κανονικό πόλεμο … οι συμπεθέρες σε έξαψη … η νύφη κι ο γαμπρός  ακροβατούν σε ηλίθιες ισορροπίες και οι καυγάδες δεν έχουν τελειωμό… Τα ζαβλακωμένα αρνιά, η φούντα και οι μπόμπες ενός ξενυχτάδικου σας λένε κάτι; Γάμος, κηδείες, αρχαία αγάλματα  και ψευτοπονηριές του Έλληνα.. Ο Αλβανός στις δόξες του με τα Dolce Cabbana και τα Prada να παρελαύνουν σε επίσημες αγαπημένες ….και οι ρωσίδες; Τα βρώμικα κρέατα; Κουλουβάχατα … μέχρι να καταλάβεις το πρώτο χαστούκι τρως το δεύτερο…. Συμβιβασμοί; Ανωτερότητα; Συμφέροντα; Από πού να πιάσεις …κι ένας μεγάλος έρωτας … παράφορος  έρωτας...και να το Αλβανάκι …  ένα η δυο;
Ανοησίες …εδώ γελάμε ξέφρενα, τρελά… Είμαστε για  γέλια ….γιατί …γιατί  γουστάρουμε…

Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος 10 ευρώ. Παιδικό (μέχρι 12 ετών) 6 ευρώ, Φοιτητικό-κάρτα ανεργίας, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί, κάτοχοι εκπτωτικών κουπονιών και όλα τα μέλη του FAN PAGE μας 8 ευρώ.

Κριτική  της παράστασης απο το Ι. Μοσχονά

Αγαπητό Cretalive,

ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασιου. Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγγραφικό δίδυμο ασχολείται με τον ρατσισμό. Πριν μερικά χρόνια κατέγραψε-με πιο σκληρό τρόπο- το θέμα ρατσισμού με το έργο Ο Έβρος απέναντι που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης και αποδοχής.

Σήμερα μέσα από πλείστα όσα απολαμβάνεις. γελάς και κάθεσαι κάπου άβολα στο κάθισμα.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ξέρει να πιάνει τον σφυγμό. Και αν αυτό είναι υπερβολή, ποιος θα αιτιολογήσει μια τόσο μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις μέρες μας; Ο Μανος Μανιας καλος χειριστής των θεμάτων που καταπιάνεται για μια ακόμα φορά πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τον ισχυρισμό μου. Απίστευτο πραγματικά γέλιο με απλότητα, σιγουριά και αλήθεια. Όλη η πραγματικότητα σ ένα δίωρο κωμικής συνεύρεσης Αλβανών και Ελλήνων.

Σε μια παράσταση που σφύζει ζωής και επικαιρότητας. Όμως όσο καλό κι αν είναι ένα κείμενο δεν μπορεί από μόνο του να κάνει επιτυχία. Και εδώ τα είχαμε όλα. Καλό κείμενο, παραδειγματική σκηνοθεσία, εντυπωσιακές ερμηνείες με βάθος και ουσία. Κι αν προσθέσεις τα κλαρίνα και την λεπτομέρεια του σκηνικού, τότε όλα βαίνουν καλώς.

Η Μιχαελα Βρυθια ισοπέδωσε την ελληνίδα μανα και έδραξε την ευκαιρεία ενός μοναδικού εγχειρήματος. Δεν αναλώθηκε στο ανούσιο, αλλά στο επιούσιο κομμάτι του ρόλου ενός ρόλου που θα ζήλευαν πολλοί ηθοποιοί. Ο Μανος Μανιας ,ο αυταρχικός Ελληνάρας πατέρας χάρισε στον κόσμο μοναδικές στιγμές αληθινού και ουσιαστικού γέλιου.

Απολαυστικός, ίσως ο πιο γνήσιος ρόλος στην παράσταση και ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής πραγματικότητας , ψευτοκουλτούρας και πονηριάς ..Τον συναγωνιστηκε επάξια ο Νίκος Μανιας με την ψευτομαγκια και την λουστραρισμένη επιδερμικότητα.

Ο καλύτερος ρόλος του μακριά από ευνουχισμένες πρακτικές και ανταλλάγματα. Η Μαρία Σβώλου άρεσε ιδιαίτερα και άφησε προίκα καλών και εξαίρετων σκηνών. Η Ελληνίδα κόρη Αλεξία Κατσάρα έπεισε για την δυναμική και ουσιαστική πλευρά της δήθεν καταπιεσμένης κοπέλας ,της εντελώς τωρινής νεολαίας. Τα κατάφερε και στάθηκε στον ρολό με ουσία. Γαμπρός της κακιάς ώρας ο Αλβανός Γιώργος Παπαδάκης χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις έφερε σε πέρας τον ρολο του.

Η Μαρία Φαρσάρη αξίζει ιδιαίτερης μνείας. Καθόλου επιφανειακή άρεσε, έπεισε και το αποτέλεσμα ως φάνηκε δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Ο Σωτήρης Αγριανίδης ο εταιρος Αλβανός απέδωσε με μοναδικότητα τον γλαφυρό συμπέθερο και έβαλε το δικό του είναι στην παράσταση στην όποια συνέβαλε τα μέγιστα ο Γιάννης Μανιας με τα ηχητικά και τους φωτισμούς.

Μπράβο σας….καλή συνέχεια….

Ι. Μοσχονάς

Check this out | 22.03.2013

Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Μαρτίου

Τι θα λέγατε για ένα γάμο ελληνοαλβανικό;
Όταν τα κλαρίνα ηχούν και σαλπίζουν για μια διεθνή τελετή με σουβλιστά αρνιά γαρδούμπα και  κοκορέτσι θέλετε να γίνετε κουμπάροι; Οι συμπέθεροι στα μαχαίρια …τα  μπατζανάκια  σε κανονικό πόλεμο … οι συμπεθέρες σε έξαψη … η νύφη κι ο γαμπρός  ακροβατούν σε ηλίθιες ισορροπίες και οι καυγάδες δεν έχουν τελειωμό… Τα ζαβλακωμένα αρνιά, η φούντα και οι μπόμπες ενός ξενυχτάδικου σας λένε κάτι; Γάμος, κηδείες, αρχαία αγάλματα  και ψευτοπονηριές του Έλληνα.. Ο Αλβανός στις δόξες του με τα Dolce Cabbana και τα Prada να παρελαύνουν σε επίσημες αγαπημένες ….και οι ρωσίδες; Τα βρώμικα κρέατα; Κουλουβάχατα … μέχρι να καταλάβεις το πρώτο χαστούκι τρως το δεύτερο…. Συμβιβασμοί; Ανωτερότητα; Συμφέροντα; Από πού να πιάσεις …κι ένας μεγάλος έρωτας … παράφορος  έρωτας...και να το Αλβανάκι …  ένα η δυο;
Ανοησίες …εδώ γελάμε ξέφρενα, τρελά… Είμαστε για  γέλια ….γιατί …γιατί  γουστάρουμε…

Σάββατο 23/3 στις 9.00 μ.μ. και Κυριακή 24/3 στις 7.00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος 10 ευρώ. Παιδικό (μέχρι 12 ετών) 6 ευρώ, Φοιτητικό-κάρτα ανεργίας, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί, κάτοχοι εκπτωτικών κουπονιών και όλα τα μέλη του FAN PAGE μας 8 ευρώ.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα