Υγεία | 28.06.2015

Ποιες ειναι οι πιο συχνές αιτίες


Ο ύπνος είναι ένα από τα δυσκολότερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι γονείς. Και δυστυχώς, πολλές φορές ακόμα και τα παιδιά εκείνα που έχουν κατακτήσει να κοιμούνται χωρίς διακοπές ολόκληρη νύχτα, ξαφνικά επανεμφανίζουν προβλήματα στον ύπνο τους. Ας δούμε τους πιο συχνούς λόγους που μπορούν να χαλάσουν τον ύπνο ενός παιδιού, σύμφωνα με το mother.gr:
 

Οδοντοφυΐα: Κατά την περίοδο που ένα παιδί βγάζει δοντάκια, είναι απόλυτα αναμενόμενο να δυσκολεύεται να κοιμηθεί ή να ξυπνά πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κάποια αρρώστια: Όταν πονάει το αυτάκι ή η κοιλίτσα του, όταν έχει πυρετό ή κάνει εμετούς, ο ήρεμος ύπνος για ένα παιδί είναι σχεδόν αδύνατος.

Ταξίδι ή διακοπές: Μπορεί για εσάς διακοπές να σημαίνουν ξεκούραση, αλλά για ένα μικρό παιδί είναι ταυτόχρονα και μια αλλαγή στην καθημερινή του ρουτίνα, που μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο του.

Αλλαγή κρεβατιού: Η μετάβαση από την κούνια στο μεγάλο κρεβάτι δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλα τα παιδιά, αφού μερικά μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και να μην μπορούν να κοιμηθούν.

Αλλαγή δωματίου ή σπιτιού: Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν το παιδί αλλάξει δωμάτιο ή πολύ περισσότερο αν η οικογένεια μετακομίσει σε ένα καινούριο σπίτι. Κάποια παιδιά χρειάζονται χρόνο μέχρι να συνηθίσουν τις αλλαγές και να κοιμηθούν άνετα στον καινούριο χώρο.

Εκμάθηση τουαλέτας: Η περίοδος που ένα παιδί προσπαθεί να κόψει την πάνα, μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτική και δύσκολη, ειδικά αν οι γονείς είναι πιεστικοί, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ακόμα και ο ύπνος του.

Καινούριο αδερφάκι: Ένα μωρό που κλαίει τη νύχτα ή που ξυπνά για να φάει, μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο του μεγαλύτερου παιδιού, ειδικά αν μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο. 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα