Εκλογές 2014 | 16.05.2014
Οι γονείς κι εκπαιδευτικοί της Λαϊκής Συσπείρωσης

“Εμείς, οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μπορούμε σήμερα να σε κοιτάξουμε στα μάτια γιατί δεν σου κρύψαμε την αλήθεια”

Η ανακοίνωση των υποψήφιων γονέων και εκπαιδευτικών της Λαϊκής Συσπείρωσης

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας και τους μαθητές μας, καλούμε κάθε γονέα που βιώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής πολιτικής, κάθε εκπαιδευτικό που μάχεται μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες να φέρει σε πέρας το παιδαγωγικό του έργο, να κάνει την ψήφο του δύναμη αντεπίθεσης στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ, την μόνη πολιτική δύναμη που στέκεται σταθερά στο πλευρό του λαού. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να βγάλουμε συμπεράσματα για τις επιλογές των κομμάτων και των παρατάξεών τους σε όλους τους φορείς, για τη στάση τους στα φλέγοντα ζητήματα που κλήθηκαν να πάρουν θέση.

Μπροστά στην ολοένα και πιο αντιδραστική πολιτική της Κυβέρνησης και της ΕΕ στην Εκπαίδευση, ως ένα κομμάτι που συμπληρώνει τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν με τη στήριξη των Δήμων και Περιφερειών, με βάση το Καλλικρατικό πρότυπο, η πολιτική θέση όλων των υπόλοιπων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) ήταν υποστηρικτική. Είναι υποκριτικά τα δάκρυα που χύνουν προεκλογικά οι δυνάμεις αυτές για τα προβλήματα που βιώνει σήμερα κάθε λαϊκή οικογένεια, αφού όλοι αυτοί έβαλαν το χεράκι τους ψηφίζοντας και υλοποιώντας ουσιαστικά κάθε αντιδραστική πολιτική κατεύθυνση που εξυπηρετεί το κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα:

Στο Δήμο Ηρακλείου, οι δυνάμεις μας έκαναν παρεμβάσεις και προτάσεις για αύξηση της χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές, για κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, για αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και κτιριακή αυποδομή, για χορήγηση πρωϊνού γεύματος σε όλους τους μαθητές, για αντίδραση κατά του μέτρου των συγχωνεύσεων των σχολείων. Η απάντηση σε όλα αυτά της Δημοτικής Αρχής ήταν η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής ως το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης και της ΕΕ, παίρνοντας αποφάσεις για ελαστικές εργασιακές σχέσεις, για μείωση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, δείχνοντας αδιαφορία στα σοβαρά προβλήματα των οικογενείων που τα παιδιά τους υποσιτίζονται ή μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς, στα ζητήματα της μεταφοράς των μαθητών, στις συνέπειες που έχουν προκύψει με τις καταργήσεις ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ , των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών.

Στο κίνημα των εκπαιδευτικών οι δυνάμεις μας με ξεκάθαρη πολιτική θέση για το ρόλο του «Νέου Σχολείου», ανέδειξαν τα ζητήματα της αξιολόγησης, του νόμου για το Νέο Λύκειο, των διαφόρων προγραμμάτων που υλοποιούνται στα σχολεία, τα προβλήματα των ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ κ.α. και με δυναμικό παρόν έδωσαν κάθε αγωνιστική και απεργιακή μάχη. Ήμασταν η μόνη δύναμη που δεν εγκλωβίσαμε τον κόσμο σε ψεύτικα διλλήματα για τη μορφή των αγώνων αν θα είναι 24ωρη, 48ωρη ή 5ήμερη η απεργία, όπως έκαναν όλες οι άλλες δυνάμεις, αποδυναμώνοντας το ζήτημα του περιεχομένου και του πολιτικού προσανατολισμού που πρέπει να έχει ένας αγώνας. Δεν εγκλωβίσαμε τους συναδέλφους μας σε ιδεολογήματα, όπως η «καλή αξιολόγηση», «η αναγκαία ΕΕ», κ.α.

Στο κίνημα των γονέων, οι δυνάμεις μας με σταθερή δράση αντιτάχθηκαν στα ζητήματα της υποχρηματοδότησης της εκπαιδευσης, των συγχωνεύσεων των σχολείων, των καταργήσεων των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, του νόμου για το Νέο Λύκειο, της εφαρμογής της αξιολόγησης κ.α. Έδωσαν τη μάχη της ενημέρωσης στα σχολεία, στους συλλόγους γονέων, συμμετείχαν δυναμικά σε κάθε μορφή διεκδίκησης, την ώρα που οι άλλες δυνάμεις, πίσω από τον φερεντζέ του ακομμάτιστου, αποδυνάμωναν τα γονεϊκά όργανα. Σήμερα όλοι αυτοί που μας κατηγορούσαν για την πολιτική μας ταυτότητα στα συνδικαλιστικά όργανα των γονέων, εκφράζουν τη δική τους πολιτική ταυτότητα στα ψηφοδέλτια άλλων πολιτικών χώρων ή ακόμα στις τοποθετήσεις και την τακτική τους στα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Εμείς, οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μπορούμε σήμερα να σε κοιτάξουμε στα μάτια γιατί δεν σου κρύψαμε την αλήθεια. Δεν ακολουθήσαμε τη μνημονιακή γραμμή όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατρεχάμενοί του για να αποπροσανατολίσουν το λαό κρύβοντας την ουσία του συστήματος που υπήρχε και πριν τα μνημόνια, την καπιταλιστική παραγωγή, ως την αιτία όλων των δεινών των εργαζομένων. Δεν πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όπως μας λένε για μια «κυβέρνηση της αριστεράς» που θα έρθει δήθεν να λύσει το πρόβλημα μέσα στο ίδιο το σύστημα, κάνοντάς το καλύτερο! Εμείς λέμε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη έφερε την κρίση και θα την ξαναφέρει και στο μέλλον. Χωρίς αγώνα για ριζική αλλαγή του συστήματος, χωρίς αποδέσμευυση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής οι εργαζόμενοι δεν έχουν μέλλον.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα