Υγεία | 05.02.2016

Ήταν ένα διάβημα προς την Ευρώπη για να πάρει επιτέλους μέτρα όπως λέει στο cretalive ο κ.Γρηγόρης Ροκαδάκης που συμμετείχε στην CPME εκ μέρους του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου..

Πριν από λίγο καιρό η μόνιμη επιτροπή των Ευρωπαίων γιατρών απέστειλε μια επιστολή στον κ.Ντάισελμπλουμ κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της υγείας στην Ελλάδα λόγω της κρίσης. Ήταν ένα διάβημα προς την Ευρώπη για να πάρει επιτέλους μέτρα όπως λέει στο cretalive ο κ.Γρηγόρης Ροκαδάκης που συμμετείχε στην CPME εκ μέρους του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου..

"Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε τα προβλήμα, όπως κάνουμε χρόνια. Στην Ελλάδα επανακάμπτουν ασθένειες που είχαμε ξεχάσει όπως η φυματίωση κα.. Ενημερώσαμε τα όργανα και μας απάντησε ο κ.Ντάισελμπλουμ ότι είναι θέμα της κυβέρνηση η υγεία και πως ποτέ δεν ζήτησαν περικοπή σε συγκεκριμένο τομέα"!

"Αν και κατανοώ τις ανησυχίες σας σχετικά με την κατάσταση της υγείας στην Ελλάδα, την ευθύνη για την ελληνική πολιτική υγείας την έχει σταθερά η ελληνική κυβέρνηση" ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

 
Χάγη, 27 Ιανουαρίου 2016
Dr Fjeldsted
ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
 
Αξιότιμες  Dr Fjeldsted, κ. Beger,
Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου, στην οποία εκφράζετε τις ανησυχίες σας για την κατάσταση της ιατρικής περίθαλψης στην Ελλάδα.
Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι ο πρωταρχικός στόχος των εταίρων της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι πάντα να διασφαλίσουν ένα πιο σταθερό μέλλον ευημερίας για την Ελλάδα και τους πολίτες της, στη ζώνη του ευρώ. Σε τρία διαδοχικά προγράμματα μακροοικονομικής προσαρμογής, τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ έχουν δείξει σημαντική αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, παρέχοντας οικονομική βοήθεια σε πρωτοφανή κλίμακα και αυξάνοντας έτσι τη μετάβαση της χώρας σε υψηλότερη και ισόρροπη ανάπτυξη, καθώς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της εφαρμογής μιας σειράς κατάλληλων μέτρων πολιτικής μεταρρύθμισης.

Αν και κατανοώ τις ανησυχίες σας σχετικά με την κατάσταση της υγείας στην Ελλάδα, την ευθύνη για την ελληνική πολιτική υγείας την έχει σταθερά η ελληνική κυβέρνηση. Οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις έπρεπε να κάνουν κάποιες δύσκολες επιλογές όσον αφορά την δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων 6 ετών, και ενώ τα τρία προγράμματα μακροοικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα έχουν θέσει τις προϋποθέσεις για τη λήψη ενίσχυσης, η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο ήταν και είναι πάντα σε θέση να κάνουν επιλογές σχετικά με το ποιες δαπάνες πρόκειται να περικοπούν και κατά πόσο.

Παρά το γεγονός ότι το Eurogroup συμμετέχει ενεργά στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει υπεύθυνη για τις πολιτικές αποφάσεις. Ως εκ τούτου, τις ανησυχίες σας που έχουν σχέση με την κατάσταση του ελληνικού συστήματος υγείας και τις προτάσεις σας θα πρέπει να τις απευθύνετε στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία είναι στην καλύτερη θέση να τις εξετάσει.
Σας ευχαριστώ ακόμη μία φορά για την επιστολή σας.
Με εκτίμηση,
Jeroen DIJSSELBLOEM
Στάλθηκε από το iPhone μου

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα