Υγεία | 31.01.2016

Τα μυστικά μιας ευτυχισμένης σχέσης βρίσκονται σε μικρές, καθημερινές συνήθειες.

Πολύ συχνά, τα ζευγάρια παραπονιούνται ότι έχουν χάσει τον ενθουσιασμό που χαρακτήριζε την αρχή της σχέσης τους. Όταν ξεκινάμε μια σχέση, είναι εύκολο να κάνουμε πράγματα για το ταίρι μας που να το κάνουν να νιώθει ξεχωριστό. Είμαστε ερωτευμένοι και θα κάναμε τα πάντα για να δούμε τον άλλο ευτυχισμένο.

Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν συνηθίζουμε την παρουσία του άλλου στη ζωή μας και δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να του αποδεικνύουμε την αγάπη μας καθημερινά. Αυτό συμβαίνει όταν η σχέση μας ξεπερνάει το αρχικό της στάδιο.

Παρατηρώντας ζευγάρια σε όλες τις φάσεις μιας σχέσης, βλέπουμε ότι σε κάθε στάδιο διατηρούν ορισμένες συνήθειες, άλλες χαριτωμένες, άλλες ξεχωριστές, άλλες αστείες ή κλασικές. Το κοινό σημείο τους είναι ότι τα ζευγάρια παραμένουν συνεπή σε αυτές τις συνήθειες.

 

Αυτές είναι τέσσερις μικρές αλλά σημαντικές συνήθειες των ευτυχισμένων ζευγαριών:

 

Ποτέ δεν φεύγουν από το σπίτι χωρίς να χαιρετίσουν το ταίρι τους

Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, κι όμως είναι σημαντικό να αποχαιρετάμε με ένα φιλί τον σύντροφό μας φεύγοντας για τη δουλειά. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτή την κίνηση, που θα κάνει το ταίρι μας να ξεκινήσει τη μέρα του με καλή διάθεση.

 

Αφιερώνουν χρόνο ο ένας στον άλλο καθημερινά

Με αυτόν τον τρόπο, τα ζευγάρια δένονται περισσότερο μεταξύ τους μέρα με τη μέρα. Ρωτήστε τον άλλο πώς πέρασε τη μέρα του και μιλήστε του για τη δική σας. Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, αυτή η συνήθεια μπορεί να κρατήσει ζωντανή μια σχέση. Μην αναβάλλετε να αφιερώνετε χρόνο ο ένας στον άλλο, γιατί υπάρχει κίνδυνος σε μικρό χρονικό διάστημα να μην έχετε ιδέα τι συμβαίνει στη ζωή του συντρόφου σας. Και τότε θα έχετε ήδη απομακρυνθεί.

 

Λένε “Σ’αγαπώ”

Δεν υπάρχει λάθος τρόπος να το πεις. Κάθε φορά που το λες, ακόμα και αν έχουν περάσει πολλά χρόνια, έχει πάντα το ίδιο νόημα και πάντα θα κάνει το σύντροφό σου να αισθάνεται ξεχωριστός. Σε μία σχέση, μπορεί πολλές φορές να μας δημιουργηθεί η ανασφάλεια ότι δεν είμαστε επιθυμητοί ή αρκετά καλοί για τον άλλο. Για να αποφύγουμε το συναίσθημα της απομάκρυνσης, αρκεί να πούμε και να ακούσουμε από τον σύντροφό μας αυτή την απλή αλλά τόσο σημαντική φράση.

 

Κάνουν εκπλήξεις ο ένας στον άλλο

Δεν εννοούμε ακριβά δώρα και δείπνα σε καλά εστιατόρια, αλλά μικρές, καθημερινές εκπλήξεις, όπως ένα απροσδόκητο φιλί στο μάγουλο ή το να πούμε στο ταίρι μας πόσο ερωτευμένοι είμαστε μαζί του. Οι εκπλήξεις εκφράζουν την αγάπη μας με μοναδικό τρόπο. Είναι το αλατοπίπερο της σχέσης μας και το στοιχείο που την κρατάει ζωντανή.

 

 

womantoc.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα