Ελλάδα | 28.02.2016

«Κανονίζουμε και άλλες, εναλλακτικού τύπου αντιδράσεις»

Αντίθετη γραμμή από την πλειοψηφία των αγροτών στην υπόλοιπη Ελλάδα, αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι αγρότες στο μπλόκο της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς ανακοίνωσαν ότι παραμένουν στις... επάλξεις.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσαν μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, λέγοντας πως θα ακολουθήσουν αυστηρά το πρόγραμμα που έχουν καταρτίσει, όπως τόνισε στο ΑΠΕ το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου.

«Κανονίζουμε και άλλες, εναλλακτικές τύπου δράσεις σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το μόνο σίγουρο είναι ότι και να φύγουμε από τα μπλόκα, οι κινητοποιήσεις μας δεν σταματούν, αφού παραμένουμε έντονα δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των ι.χ οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι. Όπως διευκρίνισε ο κ. Καστίδης, «διευκολύνουμε την κυκλοφορία όταν διαπιστώνουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».

Περιοδικούς και συμβολικούς αποκλεισμούς πραγματοποιούν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία. Οι αγρότες αναμένεται να ολοκληρώσουν τους αποκλεισμούς στο συγκεκριμένο μπλόκο, τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, την αποχώρησή τους ανακοίνωσαν με μια ομαδική φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τις κινητοποιήσεις στο προσεχές μέλλον.

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα