Αθλητισμός | 30.09.2013

Μύδρους κατά της FIFA εξαπέλυσε ο υπουργός αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας, Χιού Ρόμπερτσον που τόνισε πως το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, μπορεί να διεξαχθεί μονάχα τον χειμώνα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς στο Κατάρ το καλοκαίρι η θερμοκρασία αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίους. Με αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να παιχτεί μπάλα. Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες και αναμένεται να επιβεβαιώσει πως το Μουντιάλ θα μετακινηθεί τον χειμώνα. Ηδη η UEFA και τα 54 μέλη της, μαζί τους και η Αγγλία, έχουν δώσει το «πράσινο φως».

«Δεν νομίζω να υπάρχει ένας άνθρωπος στον κόσμο που να πιστεύει πως το Μουντιάλ στο Κατάρ το καλοκαίρι αποτελεί λογική ή επιτεύξιμη επιλογή. Για αυτό το χάλι ευθύνεται η FIFA. Δεν κατηγορώ σε τίποτα το Κατάρ. Θέλανε το Παγκόσμιο Κύπελλο και κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να έχει αυτή την φιλοδοξία. Κατηγορώ μόνο την FIFA».

Tα λόγια του Αγγλου Υπουργού συνεχίζουν την κόντρα ανάμεσα στην FIFA και την βρετανική κυβέρνηση που ξεκίνησε μετά την αποτυχία της Αγγλίας να πάρει την ανάθεση του Μουντιάλ του 2018 πριν από τρία χρόνια.

«Δεν έχω σχέσεις με τη FIFA. Εχω μια καλή σχέση με την UEFA αλλά το 2010 είπαμε πως δεν επιθυμούμε να έχουμε πάρε δώσε με την FIFA ώσπου να αναμορφώσει την κυβέρνηση της», τόνισε ο Ρόμπερτσον που υποστήριξε το αίτημα της Αυστραλίας να λάβει το ποσό των 35 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την υποψηφιότητα της για το Μουντιάλ του 2022.

«Η FIFA οφείλει να θυμηθεί πως κι άλλες χώρες έθεσαν υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2022 με καλή πίστη και τώρα ξηλώνουν τα δοκάρια από τα γήπεδα. Εάν το Μουντιάλ γίνει τον χειμώνα, θα είναι κάτι πολύ λογικό. Το Κατάρ δικαίως πήρε το Μουντιάλ αλλά και οι άλλες χώρες θα πρέπει να αποζημιωθούν είτε οικονομικά είτε με την ανάθεση άλλων διοργανώσεων από την FIFA».

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα