Κόσμος | 28.03.2016

Πρότεινε την ανανέωση της θητείας του

Την ανανέωση της θητείας του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον για άλλα πέντε χρόνια πρότεινε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. 

«Η κα. Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε σήμερα την πρόταση της για τον επαναδιορισμό του κ. Ντέιβιντ Λίπτον στην θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή σε νέα πενταετή θητεία που θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2016», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Είμαι χαρούμενη που προτείνω να συνεχίσει ο Ντέιβιντ Λίπτον ως πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής. Συνδυάζοντας διεθνή εμπειρία, ικανότητα στην χάραξη δημόσιων πολιτικών και εμπειρία στον δημόσιο τομέα και ένα αποδεδειγμένο ιστορικό στην διαχείριση οικονομικών κρίσεων, ο Ντέιβιντ έχει επιδείξει τα τελευταία πέντε χρόνια οξύνοια στην λήψη αποφάσεων, μια ροπή προς την καινοτομία, ένα εξαιρετικά ανεπτυγμένο σύνολο επικοινωνιακών και διαπραγματευτικών ικανοτήτων και μια ανεκτίμητη αναγνώριση των πολιτικών και διαδικασιών του ΔΝΤ», σημείωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου. 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα