Ελλάδα | 30.11.2014

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο του πρωθυπουργού

Για «φόβο της κυβέρνησης μπροστά στην επικείμενη κατάρρευσή της» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το άρθρο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο «Έθνος της Κυριακής».

Το άρθρο «συνιστά μια διαβεβαίωση προς τους δανειστές ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα το μνημονιακό πρόγραμμα, αλλά και μια επαναφορά των φαύλων διλημμάτων και της καταστροφολογίας προς τον ελληνικό λαό», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Δεν μας εκπλήσσει ούτε ότι η “έξοδος από το μνημόνιο” έδωσε τη θέση της στη “συνέχιση των μεταρρυθμίσεων”, ούτε ότι ταυτίζει την “πολιτική σταθερότητα” με τη “σταθερότητα” της κυβέρνησής του. Κυρίως δεν μπορεί να προκαλέσει σε κανέναν έκπληξη ότι δεν περιγράφεται κανένα σχέδιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές». 

«Στο μόνο που έχει δίκιο ο πρωθυπουργός είναι ότι “το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει”, με το φως να έρχεται σύντομα με τη νωπή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας. Συναίνεση στο μνημονιακό έγκλημα δεν πρόκειται να υπάρξει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα