Ελλάδα | 29.03.2016

Kατά την υπόγεια διαδρομή του, το μηχάνημα «έξυσε» τον πάτο ενός πηγαδιού, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα μπάζα και να προκληθεί κενό στην επιφάνεια του εδάφους

Αγκαλιά με τον μετροπόντικα βρέθηκε μια οικογένεια σήμερα στη Νίκαια, όταν το μηχάνημα διάνοιξης της σήραγγας για την κατασκευή του μετρό στον Πειραιά, τρύπησε την αυλή ενός σπιτιού, 130 μέτρα μετά τον σταθμό της Νίκαιας στην διαδρομή προς Μανιάτικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους ιδιοκτήτες, συνέβη όταν κατά την υπόγεια διαδρομή του, το ΤΒΜ έξυσε τον πάτο ενός πηγαδιού, με αποτέλεσμα να χυθούν στην κεφαλή του μετροπόντικα όλα τα μπάζα και να προκληθεί ένα κενό στην επιφάνεια του εδάφους (στο περίγραμμα του πηγαδιού) που συμπτωματικά ήταν στον αίθριο χώρο του σπιτιού. Αμέσως, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η Αττικό μετρό, η οποία ξεκίνησε το μπάζωμα του πηγαδιού με σκυρόδεμα, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημία που προκλήθηκε.

Από την εταιρεία υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο πηγάδι από την στιγμή που ήταν μπαζωμένο δεν θα μπορούσε να είναι χαρτογραφημένο, ώστε ο εργολάβος να αποφύγει την ζημιά που προκάλεσε, γεγονός που μένει να αποδειχτεί. 

Μεγάλη αναστάτωση και παρ' ολίγο ατύχημα είχε προκαλέσει το 2003 η διάνοιξη της σήραγγας με τον κλασικό, όμως, τρόπο (χωρίς μετροπόντικα) για το μετρό στην Δουκίσσης Πλακεντίας. Τότε λόγω του πλούσιου υδροφόρου ορίζοντα, είχε υποστεί καθίζηση το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να ανοίξει η γη και να καταπιεί ένα διερχόμενο οδηγό, ευτυχώς χωρίς ανεπανόρθωτη βλάβη και να παρασύρει ένα μαντρότοιχο διπλανού σπιτιού.

Πηγή: Newmoney.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα