Αθλητισμός | 05.01.2015

Ο εκπρόσωπος των Μερεμπασβίλι και Λόρια Τζανλούκα Μαρίνι αποκαλύπτει πράγματα για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ.

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Γενική Συνέλευση, ο άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην κρητική ΠΑΕ, Τζανλούκα Μαρίνι, αποκαλαύπτει στο gazzetta.gr περιστατικά που έχουν οδηγήσει την ομάδα σ΄αυτή την κατάσταση. Μιλάει για τον άνθρωπο που προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγμα στις σχέσεις Γκατούζο - Πουλινάκη, κάνει λόγο για «ηθοποιούς» και στέλνει στ' αυτιά τον πλέον ιθυνόντων τι πρέπει να γίνει για να βρεθεί λύση για τη σωτηρία!

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι οι πελάτες του Λόρια και Μερεμπασβίλι έχουν κάθε πρόθεση να βοηθήσουν την ομάδα να μην υποβιβαστεί σεβόμενοι τα συμβόλαιά τους αλλά και τον κόσμο της ομάδας.  

Κύριε Μαρίνι, τι ξέρετε και τι αισθάνεστε ότι έχει συμβεί με την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ;

«Δυστυχώς φτάσαμε στο χειρότερο δυνατό σημείο. Στην καριέρα μου δεν έχω δει ποτέ ξανά τόσα πολλά λάθη από τόσους διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτό που έχει συμβεί στον ΟΦΗ είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας, της ηλιθιότητας και του εγωισμού απ' όλους τους εμπλεκόμενους. Και το χειρότερο είναι ότι πολλοί απ' αυτούς τους ηθοποιούς δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι παίζουν με την ιστορία του ΟΦΗ, την καρδιά των φίλων της ομάδας και την καριέρα των παικτών».

Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά;

«Πίστεψέ με, είναι δύσκολο για μένα να πω τώρα ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο υπεύθυνος. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι που μπλέχτηκαν, από τον πρώην πρόεδρο μέχρι τα μέλη της διοίκησης είναι με κάποιο τρόπο υπεύθυνοι. Το πραγματικό σημείο που πρέπει να αναλύσουμε είναι ποιος έκανε λάθη καλή τη πίστη, δείχνοντας πάντα αγάπη για την ομάδα και ποιος έκανε λάθη για προσωπικό κέρδος.Ο καθένας στη ζωή μπορεί να κάνει λάθη και ο καθένας μπορεί να συγχωρεθεί, αν αυτά τα λάθη έγιναν από καλή πρόθεση. Πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσεις να κοιτάς προς τα πίσω, από την αρχή της σεζόν και να προσπαθήσεις να καταλάβεις πότε η σχέση μεταξύ του πρώην προέδρου και του "Ρίνο" (Γκατούζο) άρχισε να είναι πολύπλοκη. Από αυτό το σημείο τα πάντα πήγαν να καταστραφούν. Και θα πρέπει να είναι πολύ λυπηρό να καταλάβεις ότι κάποιος δούλεψε υποχθόνια για να δημιουργήσει μια ανεπανόρθωτη σύγκρουση μεταξύ του Γκατούζου και του προέδρου».

Τελικά, κύριε Μαρίνι, τι πιστεύετε ότι έγινε τελικά με τους Ιταλούς επενδυτές;

«Είναι δυνατόν όταν εμπλέκονται σε ένα έργο άνθρωποι που δεν είναι επαγγελματίες και δε ξέρουν τίποτα σχετικά με το πως να διαχειριστούν μια ομάδα. Σας δίνω τρία παραδείγματα:

1. Δεν είδα ποτέ στη ζωή μου ένα άτομο να πηγαίνει και να λέει σε ένα ραδιόφωνο: "από αυτή την ημερομηνία πηγαίνω μόνιμα στο Ηράκλειο και θα είμαι ο νέος γενικός αρχηγός". Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει από τον πρόεδρο ή τουλάχιστον από το διοικητικό συμβούλιο, όχι από ένα άτομο.

2. Ήμουν στο ΒΑΚ (προπονητικό κέντρο ΟΦΗ) γύρω στις 12-14 Δεκεμβρίου και κάποιος από το σύλλογο υποσχέθηκε σε μερικούς παίκτες ότι οι μισθοί τους πρόκειται να πληρωθούν στις 18 Δεκεμβρίου. Επαναλαμβάνω: ήμουν παρών όταν έγινε αυτή η δήλωση. Δεν πλήρωσαν τίποτα και ο Γκατούζο έβγαλε κάποια χρήματα από την τσέπη του (ξανά) για να δώσει ένα μικρό δώρο στους παίκτες πριν φύγουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων

3. Όταν οι παίκτες γύρισαν από τις διακοπές, στο τέλος της πρώτης προπόνησης της χρονιάς, ο αρχηγός της ομάδας πήγε στα αποδυτήρια και είπε στους παίκτες ότι οι μισθοί τους πρέπει να μειωθούν κατά 50%. Μπορείτε να το πιστέψετε; Ο αρχηγός της ομάδας αναγκάζεται να πάει στα αποδυτήρια και να μιλήσει στους παίκτες για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Και που ήταν ο νέος γενικός αρχηγός; Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου; Για άλλη μια φορά, χωρίς παρεξήγηση, βρήκα καλύτερη διαχείριση σε αφρικανικούς συλλόγους».


 
Ωστόσο, ο Ιταλός δικηγόρος είπε ότι όλα τα προβλήματα προκύπτουν από την οικονομική κατάσταση της ομάδας.

«Πιστεύω ότι ο καθένας ήξερε την κατάσταση στον ΟΦΗ. Εδώ και μήνες, όχι τώρα. Αλλά και πάλι: γιατί όλες αυτές οι δηλώσεις, όλες αυτές οι "επιδείξεις μόδας", πριν από το ένας επαγγελματίας δικηγόρος ελέγξει την κατάσταση και να ανάψει το πράσινο φως; Δεν ξέρω αν έκαναν και οι δύο λάθη σε παλιότερη διαχείριση, αλλά ξέροντάς τους προσωπικά είμαι σίγουρος ότι έκαναν τα πάντα για την αγάπη τους στον ΟΦΗ. Και τέλος πάντως, όταν ο Μάνθος παραιτήθηκε, ήταν σαν να λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Δεν το νομίζω...»

Γιατί;

«Επειδή σίγουρα ο Μάνθος Πουλινάκης έκανε αρκετά λάθη, αλλά στο τέλος των 2,5 ετών η ομάδα ήταν πάντα ασφαλής. Πήρε την άδεια από την ΕΠΟ και φέτος είχε στην ομάδα τουλάχιστον τρεις παίκτες που ήρθαν ελεύθεροι και μπορούν να πουληθούν με καλό κέρδος: Αυτοί είναι οι Μερεμπασβίλι, Λόρια και Μάιρον Τζορτζ. Δεν νομίζω ότι μ' αυτόν πρόεδρο οι Ραζάκ, Φερούζ, Απόνο και άλλοι θα άφηναν την ομάδα».  

Από δω και πέρα τι πιστεύετε ότι θα συμβεί με τους παίκτες του ΟΦΗ; Αλλά και μ' αυτούς που εκπροσωπείτε (Μερεμπασβίλι και Λόρια) 

«Είμαι επαγγελματίας μάνατζερ και οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες επίσης. Έχουμε ένα συμβόλαιο και θέλουμε να σεβαστούμε αυτό το συμβόλαιο. Πιστεύω ότι ο "Μερέμπα" και ο Λόρια έδειξαν στο γήπεδο το δέσιμο και την αγάπη τους γι αυτά τα χρώματα. Όπως κι άλλοι αρκετοί παίκτες, φυσικά. Θέλουμε να μείνουμε εδώ και να σώσουμε τον ΟΦΗ, θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα σε ένδειξη σεβασμού των παιδιών της Θύρας 4 και του κόσμου του Ηρακλείου. Αλλά, είναι επίσης αλήθεια ότι ο Λόρια πήρε μισθούς δύο μηνών και ο Μερεμπασβίλι ενός! Αυτά τα παιδιά δεν έχουν συμβόλαια εκατομμυρίων και έχουν οικονομικές εκκρεμότητες στην χώρα τους, έχουν οικογένειες που υπολογίζουν σ΄αυτούς για να ζήσουν. Κάποιος πρέπει να βρει μια λύση. Οι παίκτες δίνουν το 100% ακόμη και όταν δεν πληρώνονται. Αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι για σύντομο χρονικό διάστημα και όχι για μια ολόκληρη χρονιά. Θα είμαστε επαγγελματίες όσο είναι επαγγελματίες μαζί μας και οι άνθρωποι της άλλης πλευράς».

Οπότε, τι βλέπετε για το μέλλον;

«Φίλε μου, είμαι στην Κρήτη 4 χρόνια. Ξεκίνησα με τον Ντένις Σόουζα και είμαι εδώ τώρα με τον Λόρι και τον Μερέμπα με πολλούς άλλους στη μέση. Έζησα εκεί, έχω φίλους σε καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Ξέρω ότι ο κόσμος της Κρήτης έχει βρει πόρους για να νικήσει την κρίση. Και προσέξτε, δεν μιλάω μόνο για το οικονομικό κομμάτι αλλά και για την καρδιά και την ψυχή. Η ομάδα χρειάζεται άμεσα μία νέα διαχείριση, από σοβαρούς τοπικούς επιχειρηματίες και από ανθρώπους που ξέρουν τα πάντα για το ποδόσφαιρο. Χρειάζεται ένα μείγμα καρδιάς, ψυχής, μυαλού και χρήματος: χρειάζονται άνθρωποι έτοιμοι να επενδύσουν αλλά χρειάζονται επίσης άνθρωποι που θα μπορούν να εγγυηθούν σε αυτούς τους επενδυτές ότι τα χρήματά τους δεν θα χρησιμοποιηθούν για προσωπικά θέματα, αλλά για το καλό της ομάδας. Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει, άμεσα είναι ξεπεραστούν ζήλιες, προσωπικές αντιπάθειες, και να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του ΟΦΗ. Διαφορετικά θα είναι πολύ αργά...»

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα