Κρήτη | 31.01.2015

...σε ορισμένες θέσεις κλειδιά όπως είναι οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα τοποθετηθούν στελέχη που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί και μετά σε άλλες περιπτώσεις, όπως τα νοσοκομεία, θα γίνει αξιολόγηση

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό ξεκίνησε. Με την παραίτηση Ροκαδάκη ουσιαστικά άνοιξε η συζήτηση για τα στελέχη που θα τοποθετηθούν σε θέσεις κλειδιά αν και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι «δεν ήρθε για να κάνει ανακατάληψη του κρατικού μηχανισμού»! Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι σε ορισμένες θέσεις κλειδιά όπως είναι οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα τοποθετηθούν στελέχη που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί και μετά σε άλλες περιπτώσεις, όπως τα νοσοκομεία, θα γίνει αξιολόγηση όπως είπε και ο Ρεθυμνιώτης υφυπουργός Υγείας κ.Ξανθός.

Την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης συνεχάρη τον νέο υπουργό κ.Νικόλαο Βούτση για την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και έθεσε στην διάθεσή του την παραίτησή του από την θέση του Γενικού Γραμματέα.

« Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνεργάτες στο γραφείου μου, τους διευθυντές, και όλους τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την καλή συνεργασία που είχαμε κατά την διάρκεια της θητείας μου στην θέση του Γενικού Γραμματέα,  και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο τους.

Με αίσθημα ευθύνης προσπαθήσαμε από κοινού να αποδώσουμε  το δίκαιο μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της διαφάνειας» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ροκαδάκης.

Μάλιστα τη Δευτέρα το μεσημέρι ο κ. Ροκαδάκης θα έχει συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τον νέο υπουργό κ. Νικόλαο Βούτση στα πλαίσια ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

 

Το κόμμα και οι συζητήσεις

 

Επισήμως το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη δεν έχει συζητήσει τέτοιο θέμα και πολλοί μιλούν απαξιωτικά για το...μοίρασμα των κρατικών θέσεων. «Δεν μας αφορούν αυτά» λένε.

Ωστόσο, τουλάχιστον το ζήτημα με την στελέχωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι επείγον πάντως και δεν συγκρίνεται με τα άλλες θέσεις. Η αποκεντρωμένη διοίκηση είναι η έκφραση του κράτους στην περιφέρεια, ο γενικός γραμματέας προΐσταται πολλών υπηρεσιών και οργανισμών, ειδικά στην Κρήτη είναι μεταξύ άλλων και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. Του ΟΑΚ που έχει όλα τα έργα, τα φράγματα και τις υποδομές στην αρμοδιότητα του! Παράλληλα προΐσταται και υπηρεσιών που δίδουν εγκρίσεις περιβαλλοντικών μελετών κλπ

«Η αποκεντρωμένη διοίκηση είναι άλλο θέμα. Θα στελεχωθεί γρήγορα» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε ονοματολογία δεν έχουν μπει.

Πάντως όλοι θεωρούν ότι «εκεί πρέπει να πάει ένας άνθρωπος γνώστης των τεχνικών θεμάτων , να ξέρει τη διοίκηση». Με αυτό το σκεπτικό φωτογραφίζεται για τη θέση ο Απόλλων Φιλιππής που είναι έμπειρο στέλεχος της υπηρεσίας περιβάλλοντος, σήμερα μέλος του περιφερειακού συμβουλίου και φυσικά από τα πιο παλιά μελη του σύριζα.

«Δεν έχει προκριθεί κανένας» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν στελέχη που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτό το ρολο. Όπως οι δικηγόροι κ.Ασκορδαλάκης και Βαθειανάκης, η πρόεδρος των αρχιτεκτόνων κ.Κουτσουμπού κα.

Στελέχη όπως οι κ.Ηγουμενίδης και Κλάδος θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στον τομέα της υγείας , στα νοσοκομεία αν και όπως είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός «δεν ήρθαμε για να φτιάξουμε κομματικό στρατό. ΘΑ γίνει αξιολόγηση για τα νοσοκομεία» τόνισε.

Ενδιαφέρον για...αργότερα έχουν και οι θέσεις στον ΟΑΚ, του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά και του ΟΛΗ. Ωστόσο, στο λιμάνι πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο έχει περάσει το λιμάνι του Ηρακλείου.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα