Υγεία | 01.11.2014

Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Ολόκληρα χωρία έχει εξαφανίσει στη Σιέρα Λεόνε ο Έμπολα, σύμφωνα με στέλεχος των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF), ο οποίος κατήγγειλε χθες την καταστροφική κατάσταση στην χώρα.

Μιλώντας στο περιθώριο ενός ιατρικού συνεδρίου στη Βαρκελώνη ο Ρόνι Ζακαράια είπε ότι ασθενείς πεθαίνουν και κοινότητες εξαφανίζονται «και αυτό δεν εμφανίζεται στα στατιστικά στοιχεία», εκτιμώντας ότι ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι «πολύ μικρότερος από τον πραγματικό»

Ο Ζακαράια, ο οποίος μετέβη στην ύπαιθρο της Σιέρα Λεόνε, ζήτησε να ενισχυθεί η μάχη κατά της ασθένειας, φέρνοντας ως παραδειγμα ένα χωριό στο οποίο υπήρχαν 40 κάτοικοι, εκ των οποίων οι 39 πέθαναν.

«Ένας μόνο επιζών. Σε ένα άλλο πέθαναν τα 12 μέλη μίας οικογένειας: οι παππούδες, οι γονείς, τα παιδιά πέθαναν», είπε ο γιατρός και πρόσθεσε ότι τίποτα από αυτά δεν περιλαμβάνεται στα στατιστικά στοιχεία», υπενθυμίζοντας παράλληλα τον κορεσμό των τοπικών δικτύων υγείας, όπου συχνά υπάρχουν «τρία ασθενοφόρα για 400.000 κατοίκους» και τις δυσκολίες των κέντρων υγείας, όπου πολλά μέλη του προσωπικού έχουν προσβληθεί και πεθάνει από τον ιό Έμπολα.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα