Αθλητισμός | 28.11.2013

Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε ο σύλλογος το 2013 ήταν η παντελής έλλειψη προπονητηρίου και αγωνιστικού χώρου ρίψεων

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την δεύτερη θέση του συλλόγου στην γενική αξιολόγηση των σωματείων του 2013 παραχώρησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος Γιώργος Γιατρουδάκης είχε παράλληλα την ευκαιρία να σταθεί στην δουλειά που γίνεται στο σωματείο, στην προσπάθεια αθλητών και προπονητών, αλλά και στις προβληματικές αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης των Χανίων. «Για μια ακόμα χρονιά ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος  συνέχισε την επιτυχημένη πορεία του σε όλα τα επίπεδα.

Από το 2002 μέχρι σήμερα βρίσκεται συνεχώς μέσα στους πέντε κορυφαίους συλλόγους, , ενώ το 2010 το 2012 και το 2013 κατέλαβε την 2η θέση, μάλιστα την φετινή χρονιά συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη φορά. Είναι ο καλύτερος επαρχιακός σύλλογος, και μοναδικός στην ιστορία του κλασσικού αθλητισμού με αυτήν την επιτυχία και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ζωής που έχει μετά την ενεργοποίηση του το 1994», τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος συμπλήρωσε: «Όλα αυτά έχουν επιτευχθεί με πολύ κόπο, οργάνωση, και άριστη συνεργασία όλων - μελών διοίκησης, προπονητών, αθλητών - και μάλιστα κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, όχι μόνο οικονομικές που βιώνουμε όλοι μας αλλά και υποδομών που δυστυχώς για την πόλη των Χανίων  εξακολουθούν να υπάρχουν.

Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε ο σύλλογος το 2013 ήταν  η παντελής έλλειψη προπονητηρίου και αγωνιστικού χώρου  ρίψεων κυρίως για την σφυροβολία όπου οι συνθήκες άθλησης των αθλητών του συλλόγου  εξακολουθούν να είναι απαράδεκτες στην κυριολεξία «τριτοκοσμικές». Όσον αφορά το Εθνικό Στάδιο Χανίων  και εδώ οι ελλείψεις είναι σημαντικές , όπως η απουσία κλειστής αίθουσας για τους  χειμερινούς μήνες και όχι μόνον, αλλά και προθερμαντηρίου του οποίου η έλλειψη είναι μεγάλη όχι μόνο για την καθημερινότητα, λόγω συνωστισμού αθλουμένων για κάποιες ώρες αλλά και για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις που φιλοξενούνται στην πόλη μας τα «ΧΑΝΙΑ 2014» στην οποία ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος είναι διοργανωτής  αλλά και τα «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ».

Η διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων με μεγάλες προσπάθειες τις  οποίες καταβάλει έχει βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα του σταδίου  ενώ υπάρχει προγραμματισμός  για το ξεκίνημα  έργων , όπως και ο δήμος με το προπονητήριο ρίψεων, με τους οποίους ο σύλλογος είναι σε επαφή και συνεργασία». 

Όπως ανακοινώθηκε στην συνέντευξη Τύπου το σωματείο προχώρησε σε ουσιαστικές μεταγραφικές κινήσεις κι έτσι νέα πρόσωπα στο σύλλογο θα είναι οι Παύλος Μπόφτσης (Τριπλούν), Σάκης Χατζηδημητρίου (400-200μ), Χρυσή Μωυσίδου (σφαιροβολία), Φραγκίσκος Κασσωτάκης (τριπλούν) και  Μυρτώ Κασσωτάκη (κοντώ). Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ακόμη ο αντιπρόεδρος Γιάννης Στεφανογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης και ο αθλητής Βαλεντίνος Νταμοτσίδης.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα