Είδα - Άκουσα | 27.11.2015

Η καταγγελία του Βαρβιτσιώτη

Ε, τι πρωθυπουργός θα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας εάν δεν μπορούσε να διορίσει ένα συμφοιτητή του; Για σκεφτείτε το λίγο και μην λέτε εύκολα για...τη δήθεν καταγγελία  που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Ανδρέας Γουλής, παλαιός συμφοιτητής του πρωθυπουργού και ο άνθρωπος που  φιλοξένησε τον κ. Τσίπρα  στην Ερείκουσα το καλοκαίρι, διορίστηκε στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας. Εντάξει, Μιλτιάδη στον...οργανισμό Λιμένος διορίστηκε ο άνθρωπος και είναι...φίλος του πρωθυπουργού! Ελληνικά πράγματα, ελληνικές συνήθειες...

Σε δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης κάνει λόγο για «ρουσφετολογικούς διορισμούς» της κυβέρνησης στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας και μάλιστα, διερωτάται «μήπως o κ. Τσίπρας ανταποδίδει την προσωπική του φιλοξενία με διορισμό, παραβλέποντας, για ακόμη μία φορά, το δημόσιο συμφέρον;».

Σύμφωνα με τον γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα, μέσω  ΤΑΙΠΕΔ, να ξηλώνει τις διοικήσεις στα περιφερειακά λιμάνια με διεθνές  επενδυτικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, όπως τονίζει, αυτή τη φορά προχώρησε στην αιφνιδιαστική και ανεξήγητη αλλαγή του -κατά κοινή ομολογία- επιτυχημένου Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας που -όπως σημειώνει- ανέπτυξε τον τομέα της κρουαζιέρας στο νησί.

Λέει ότι στη θέση του προέδρου, αντί του νέου τεχνοκράτη που υπηρετούσε, η κυβέρνηση επέλεξε έναν 75χρονο, ενώ αυξάνει τον αριθμό των μελών του Δ.Σ από επτά σε εννιά, ώστε να μπορέσει να «βολέψει» ακόμα περισσότερους «συντρόφους».

Σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ένα από τα μέλη που διορίστηκαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιοτου Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας είναι ο Ανδρέας Γουλής, συμφοιτητής του πρωθυπουργού και αντιδήμαρχος Ερείκουσας, εκεί όπου -όπως αναφέρει και ο κ. Βαρβιτσιώτης- φιλοξενείται ο πρωθυπουργός κάθε χρόνο. Επισημαίνεται ότι όλα τα μέλη του ΔΣ πληρώνονται, είτε με μισθό, είτε αποζημιώνονται αναλόγως του αριθμού των συνεδριάσεων στις οποίες παρίστανται.

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα