Ελλάδα | 28.02.2015

Xωρίς ωστόσο να διακοπεί η μισθοδοσία της...

Σε εθνική... κοπανατζού αναδεικνύεται μία νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Αιγίου, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια απουσίαζε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά της! Από το 2004 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2011, η παρουσία της στο νοσοκομείο περιοριζόταν σε κάποιες «γκεστ» εμφανίσεις, ενώ στη συνέχεια «εξαφανίστηκε», χωρίς ωστόσο να διακοπεί η μισθοδοσία της.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την απόφαση οριστικής παύσης της νοσηλεύτριας, που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου -με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015- και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σύμφωνα με την απόφαση, «η υπάλληλος Ζ.... Β.... του Γεωργίου κατηγορίας ΔΕ, κλάδου ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων, με βαθμό Γ΄, του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας - Νοσηλευτικής Μονάδας Αιγίου, κατόπιν του υπ' αριθμ. 15/28-02-2014 αποσπάσματος πρακτικού του Πειθαρχικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο επιβλήθηκε στην ανωτέρω υπάλληλο η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης».

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νοσηλεύτρια άρχισε το 2008, όταν κλήθηκε μαζί με συναδέλφους της να μετακινηθεί προσωρινά σε γειτονικό νοσοκομείο, λόγω της προσωρινής μεταφοράς της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου (είχε καταστραφεί ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά). Μέχρι τότε τις απουσίες τις «δικαιολογούσαν» οι συνάδελφοί της στο πλαίσιο της συναδελφικής αλληλεγγύης, ενώ συνεχείς ήταν οι επιπλήξεις από τους προϊσταμένους της.

Γραπτή αναφορά
Στο γειτονικό όμως νοσοκομείο, το περιβάλλον έπαυσε να είναι... φιλικό προς τη συμπεριφορά της και η διευθύντρια Νοσηλευτικής υπηρεσίας το 2008 προχώρησε σε επίσημη γραπτή αναφορά στους ανωτέρους. Το θέμα τέθηκε στο Δ.Σ. του νοσοκομείου τον Αύγουστο του 2012, το οποίο αποφάσισε ότι «επειδή το πειθαρχικό παράπτωμα της υπαλλήλου τιμωρείται με ποινή μεγαλύτερη της αρμοδιότητας του Δ.Σ., η πειθαρχική υπόθεση παραπέμπεται σύμφωνα με το άρθρο 123 του Ν. 4057/2012 στο Πειθαρχικό Συμβούλιο». Όπως μάλιστα αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η νοσηλεύτρια «συνεχίζει να απέχει από τα υπηρεσιακά της καθήκοντα. Σας γνωρίζουμε ότι η απουσία της είναι συνεχής από 14/2/2011». Τελικά, η πειθαρχική διαδικασία δρομολογήθηκε και οδήγησε στην οριστική παύση της Β.Ζ. από το ΕΣΥ.


Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα