Κρήτη | 02.05.2013

Ο Stian Redkal θα δημιουργήσει μία ταινία για ολόκληρο το Δήμο Χερσονήσου, καθώς και επί μέρους θεματικά βίντεο για εξειδικευμένες μορφές τουρισμού (θρησκευτικός, φυσιολατρικός, ποδηλατικός κά).

Το Δήμαρχο Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη επισκέφτηκε τη Μ. Πέμπτη, στο Δημοτικό Κατάστημα Χερσονήσου, ο γνωστός Νορβηγός φωτογράφος Stian Rekdal, συνοδευόμενος από τη συνεργάτιδά του Dorota Feifer. Στη συνάντηση παρέστη και ο κ. Μηνάς Λιαπάκης, Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα τουρισμού.

Ο κ. Rekdal βρίσκεται στη Χερσόνησο στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Δήμο Χερσονήσου για την προώθηση του προορισμού (destination profile), προκειμένου να δημιουργήσει υλικό προβολής και από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες χρησιμοποιώντας την τεχνική time lapse photography (που στα ελληνικά αποδίδεται με τον όρο  video χρονικής επιτάχυνσης), μια πρωτοποριακή κινηματογραφική τεχνική που στηρίζεται στη λήψη εκατοντάδων ή χιλιάδων σταθερών φωτογραφιών του ίδιου θέματος σε τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. μία φωτογραφία το δευτερόλεπτο ή και μία φωτογραφία την ώρα, ανάλογα με το θέμα) και σε κάποιο βάθος χρόνου (που μπορεί να κυμαίνεται από κάποιες ώρες έως κάποιους μήνες), οι οποίες εκ των υστέρων συντίθενται σε μια ταινία πολύ υψηλής ευκρίνειας (ultra high definition).

Ο κ. Rekdal θα δημιουργήσει μία ταινία για ολόκληρο το Δήμο Χερσονήσου, καθώς και επί μέρους θεματικά βίντεο για εξειδικευμένες μορφές τουρισμού (θρησκευτικός, φυσιολατρικός, ποδηλατικός κά).

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΒΙ.Τ.Α.) μέσα από το οποίο επιδιώκεται η αναμόρφωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με τέτοιο τρόπο, ώστε να αξιοποιηθούν  και να αναδειχθούν στοιχεία του οικοπολιτιστικού αποθέματος τα οποία θα προσελκύσουν νέους επισκέπτες, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.»

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα