Αθλητισμός | 31.05.2013

Ξέσπασμα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Κύπρου, Νίκο Νιόπλια, ο οποίος βλέπει τον έναν μετά τον άλλο τους παίκτες να τίθενται νοκ-άουτ ενόψει του αγώνα με την Ελβετία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Νιόπλια στο "Super ΣΠΟΡ FM"
Για το κυπριακό ποδόσφαιρο
"Σαν κυπριακό ποδόσφαιρο, είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα  κυρίως την περσινή χρονιά με την πορεία του ΑΠΟΕΛ και φέτος της ΑΕΛ. Είναι σημαντικό να έχεις επιτυχίες στην Ευρώπη. Στο κυπριακό πρωτάθλημα υπάρχουν 4-5 πολύ καλές ομάδες που μπορούν να αντιμετωπίσουν στα ίσα τις ελληνικές ομάδες".
Για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές
"Η περσινή χρονιά ήταν εφιάλτης για μένα. Ξεπεράστηκαν τα όρια. Φέτος ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αντιλαμβάνομαι ότι μόνο με το κυπριακό στοιχείο δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Μπορούσαμε όμως κάνουμε ένα μείγμα, να φέρουμε κάποιους καλούς ξένους και να έχουμε καλούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Οι καταστάσεις θα μας πάρουν πίσω. Όποιος είναι έτοιμος θα έχει καλύτερη προσαρμογή. Για παράδειγμα στον τελικό κυπέλλου, για τον Απόλλωνα αγωνίστηκαν έξι Κύπριοι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα. Εκεί θα είναι πιο εύκολη η προσαρμογή. Η επόμενη χρονιά θα είναι πιο εύκολη. Όταν ήρθα εδώ έβλεπα συνεχώς ξένους παίκτες. Φτάσαμε στο σημείο να μην μπορώ να έχω 18άδα. Τώρα λείπουν  δέκα παίκτες με προβλήματα και έχω μια 24άδα ικανών ποδοσφαιριστών. Του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτερα. Πρώτα να χτίσω και μετά να κυνηγήσω. Έτσι πρέπει να τα βλέπουμε. Πρέπει να ξέρουμε που και ποιοι είμαστε. Οι στόχοι ήταν άλλοι και στην πορεία άλλαξαν".
Αν διαπιστώνει ότι οι διεθνείς, έχουν την Εθνική ως προτεραιότητα: "Όχι. Όμως θέλω, όταν έρχονται στην Εθνική να είναι 100% συγκεντρωμένοι. Ο Μέσι θα κάνει υπερατλαντικό ταξίδι μέσα στον Ιούνιο για να δώσει δύο παιχνίδια με την Εθνική.  Όλη η Ευρώπη παίζει ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει ξεκούραση στο ποδόσφαιρο. Αν κάποιος τώρα δεν πάει στην Εθνική θα έχει μεγάλο πρόβλημα".
Αν το γεγονός ότι δεν έρχονται επιτυχίες, αποτελεί αποτρεπτικό στοιχείο για να υπάρχει η απαιτούμενη συγκέντρωση: "Κάποια στιγμή μπορούμε να κάνουμε ένα μπαμ. Πρώτα όμως πρέπει να φτιάξουμε. Σε ένα βαθμό είμαι ικανοποιημένος. Έρχονται με χαμόγελο οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις. Παλιά δεν ήταν έτσι. Στην αρχή απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Τα αποτελέσματα μπορεί να έρθουν όταν φύγω από εδώ, όμως θα είμαι ευχαριστημένος αφού θα έχει αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε την Εθνική".
Αν επιθυμεί να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής: "Δεν το ξέρω τώρα αυτό, πιέζομαι και από ομάδες. Τώρα είμαι καλά. Πριν δεν ήμουν. Έχω ένα  συμβόλαιο που το τιμώ. Μπορούσα να ήμουν στην Α΄ Κατηγορία για πλάκα. Πρέπει να δουλεύεις. Από την ΚΟΠ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πρέπει, όμως να υπάρχει περισσότερη Εθνική συνείδηση".
Για την πορεία της Εθνικής σε αυτή την προκριματική φάση: "Θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη τύχη. Αν ήμασταν κομπλέ με τη Σλοβενία, θα την κερδίζαμε γιατί ήταν στα μέτρα μας. Η Εθνική έχει ταλέντο. Ας βάζουμε λίγο πιο ψηλά την Εθνική στη σκέψη μας". 
Αν έκανε κάποια λάθη: "Η Εθνική είναι ένα και χρειάζεται δουλειά από πολλούς. Δεν υπάρχει προπονητής που να μην κάνει λάθη. Όταν ένας προπονητής κάνει 7-8 καλά και 2-3 λάθη είναι καλός. Θα πρέπει όμως να ξέρουμε τι θέλουμε".

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα