Αθλητισμός | 24.03.2016

Με 270 συμμετοχές και με κατά γενική ομολογία οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, έγιναν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες του Δήμου Χερσονήσου, τα ατομικά σχολικά πρωταθλήματα Ανατολικής Κρήτης.

Με 270 συμμετοχές και με κατά γενική ομολογία οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, έγιναν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες του Δήμου Χερσονήσου, τα ατομικά σχολικά πρωταθλήματα Ανατολικής Κρήτης. Τους αγώνες διοργάνωσε το σκακιστικό τμήμα του Ο.Φ.Η. σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Δήμο Χερσονήσου και τον Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. του Δήμου Ηρακλείου, με την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Γουβών. Χορηγός της διοργάνωσης ήταν το Βιβλιοπωλείο «ΓΡΑΦΗ».

Αν και στα σχολικά πρωταθλήματα τα παιδιά εκπροσωπούν το σχολείο τους και όχι τον σύλλογο τους αξίζει να αναφέρουμε τις σημαντικές επιτυχίες των παιδιών που προέρχονται από το σκακιστικό τμήμα του Ο.Φ.Η., τα οποία πήραν με διαφορά τις περισσότερες πρώτες θέσεις (9 σε σύνολο 21), τα περισσότερα μετάλλια (27 σε σύνολο 67) και τις περισσότερες προκρίσεις (48 σε σύνολο 111) από τους άλλους συλλόγους της Ανατολικής Κρήτης. Ο μεγάλος αριθμός των διακρίσεων κάθε χρόνο από πλευράς του σκακιστικού Ο.Φ.Η., είναι το αποτέλεσμα της πολύ σοβαρής δουλειάς που γίνεται από τους προπονητές του συλλόγου.

Συγκεκριμένα πρώτευσαν από πλευράς Ο.Φ.Η., η Ίριδα Βιτσαξάκη στα κορίτσια της Γ Γυμνασίου, ο Νίκος Σερπετσιδάκης στα αγόρια της Β Γυμνασίου, ο Χρήστος Μπροκαλάκης στα αγόρια της Α Γυμνασίου, ο Γιώργος Παπιδάκης στα αγόρια της Ε Δημοτικού, η Ειρήνη Εργαζάκη στα κορίτσια της Ε Δημοτικού, ο Στέλιος Μαλλιαράκης στα αγόρια της Δ Δημοτικού, η Μελίνα Καρούζου στα κορίτσια της Γ Δημοτικού, ο Σήφης Λιανέρης στα αγόρια της Β Δημοτικού και η Αναστασία Αναστασάκη στα κορίτσια των νηπιαγωγείων. Τις άλλες πρώτες θέσεις πήραν τρεις οι σκακιστές του Ο.Α.Α.Η. με την Αγγελική Γραμματικάκη στα κορίτσια των Λυκείων, τον Γιάννη Κεαλάρ στα αγόρια της Γ Δημοτικού και τον Χαράλαμπο Φαρσάρη στα αγόρια των νηπιαγωγείων, τρεις οι σκακιστές του Λέων Κάντια με την Άσπα Δαγκωνάκη στα κορίτσια της Α Γυμνασίου, την Αριάδνη Κουτσουράκη στα κορίτσια της ΣΤ Δημοτικού και τον αδερφό της Γιάννο Κουτσουράκη στα αγόρια της ίδιας τάξης, δύο οι σκακιστές του Λατώ Αγίου Νικολάου, με την Αιμιλία Βασιλείου στα κορίτσια των Λυκείων και τον Μανόλη Φαρσάρη στα αγόρια της Α Δημοτικού, μια οι σκακιστές της Σ.Α.Γαζίου με τον Άγγελο Μοσχοβάκη στα αγόρια των Λυκείων και μια οι σκακιστές της Ε.Γ.Ο.Η. με την Ασημένια Τσαπάκη στα κορίτσια της Β Δημοτικού.
Από τους άλλους σκακιστές του Ο.Φ.Η. που πήραν μέρος τους αγώνες διακρίθηκαν ιδιαίτερα παίρνοντας την δεύτερη θέση στις κατηγορίες τους, ο Γιώργος Καδιάνης στα αγόρια των Λυκείων, ο Ανδρέας Λιανέρης στα αγόρια της Α Γυμνασίου, ο Γιάννης Κουβίδης στα αγόρια της ΣΤ Δημοτικού, η Νεφέλη Ματθαιάκη στα κορίτσια της ΣΤ Δημοτικού, ο Νίκος Φραγκιαδάκης στα αγόρια της Δ Δημοτικού, η Ιωάννα Μακρή στα κορίτσια της Δ Δημοτικού, ο Νίκος Καζάκος στα αγόρια της Γ Δημοτικού, ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης στα αγόρια της Β Δημοτικού και ο Γιώργος Τερζάκης στα αγόρια της Α Δημοτικού. Την τρίτη θέση στις κατηγορίες τους πήραν ο Νικόλας Βιτσαξάκης στα αγόρια των Λυκείων, ο Κωνσταντίνος Πανούσης στα αγόρια της Α Γυμνασίου, ο Ιάσωνας Σταμαθιουδάκης στα αγόρια της Ε Δημοτικού, η Μαρία Καπνιστού στα κορίτσια της Ε Δημοτικού, η Άννα Μαρία Χαλκιαδάκη από τις Μοίρες στα κορίτσια της Δ Δημοτικού, ο Γιώργος Καπνιστός στα αγόρια της Γ Δημοτικού, η Ειρήνη Σκανδαλάκη στα κορίτσια της Β Δημοτικού ο Γιάννης Μανιός στα αγόρια της Α Δημοτικού ισόβαθμος με τον δεύτερο και η Χρυσή Σταθοράκη από τις Μοίρες στα κορίτσια της Α Δημοτικού.


Τέλος την πρόκριση για τους παγκρήτιους αγώνες (26-27 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Theartemis Palace, στο Ρέθυμνο), πήραν ακόμα οι σκακιστές του ΟΦΗ Δημήτρης Χατζηαθανασίου, Γιώργος Μαρκάκης και Μάνος Ξηρουχάκης στα αγόρια της Β Γυμνασίου, ο Ηλίας Αγγελάκης και ο Κώστας Γιαννακάκης στα αγόρια της Α Γυμνασίου, η Διονυσία Μπαντά στα κορίτσια της ΣΤ Δημοτικού, ο Νίκος Κακάλης ο Γιάννης Μιχελινάκης από τις Μοίρες και ο Μιχάλης Τζωρτζουλάκης στα αγόρια της ΣΤ Δημοτικού, ο Μιχαήλ Γεωργακάκης και ο Γιώργος Μπαλτζάκης στα αγόρια της Ε Δημοτικού, ο Θέμης Μανιός, ο Μάνος Ροδιτάκης και ο Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης στα αγόρια της Γ Δημοτικού, ο Κώστας Τσαγκαράκης, ο Γιάννης Αμορανίτης, ο Νίκος Αρβανιτάκης και ο Νικήτας Ψυκάκος στα αγόρια της Β Δημοτικού, ο Γιάννης Ψυκάκος και ο Δημήτρης Παπιδάκης στα αγόρια της Α Δημοτικού και ο Μάνος Καπαρός με τον Λευτέρη Καπαρό στα αγόρια των Νηπιαγωγείων. Η πολύ καλή εμφάνιση, με μετάλλια και προκρίσεις στα Παγκρήτια σχολικά, που έκαναν οι μικροί σκακιστές από τις Μοίρες (μια περιοχή όπου ο σκακιστικός Ο.Φ.Η. έχει δραστηριοποιηθεί τους τελευταίους μήνες με την συνδρομή του Κώστα Μπάρμπογλου), είναι πολύ ενθαρρυντική για την ανάπτυξη του σκακιού στην περιφέρεια του Νομού Ηρακλείου. Πολύ καλή εμφάνιση και πολύ κοντά στην πρόκριση βρέθηκαν ο Παντελής Μαρκατάτος στα αγόρια της ΣΤ Δημοτικού, ο Αντώνης Τσαγκαράκης στα αγόρια της Ε Δημοτικού, ο Βασίλης Αναστασάκης και ο Γιάννης Βλαχάκης στα αγόρια της Γ Δημοτικού, ο Γιάννης Σερπετσιδάκης, ο Μιχάλης Εργαζάκης και ο Στέφανος Ριζογιάννης στα αγόρια της Β Δημοτικού και ο Αγαθάγγελος Τσαγκαράκης με τον Σταύρο Κυριακάκη και τον Μάνο Τζανετή στα αγόρια της Α Δημοτικού.

Στην τελετή λήξης και στις απονομές παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) κ. Δημήτρης Σαρρής, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βιργινία Μανασάκη, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. κ. Γιώργος Βουρεξάκης, ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Μανόλης Πλευράκης και ο πρόεδρος της Δ.Α.Ε. Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλης Φαρσάρης. Επίσης επισκέφθηκαν τους αγώνες ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκος Συριγωνάκης (εκπροσώπησε και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη), οι οποίοι από τις θέσεις ευθύνης που έχουν στηρίζουν ανελλιπώς το σκάκι.
Σημαντική συμβολή στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος είχαν ο Κώστας Εμμανουηλίδης (προπονητής του νεοσύστατου σκακιστικού τμήματος του Π.Ο.Α.), ο Γεράσιμος Σπύρου, καθώς και οι σκακιστές και προπονητές του ΟΦΗ Γιάννης Χαλκιάς, Αφροδίτη Μιχαηλίδου, Αθανασία Λυράκη, Άργυ Βαρβεράκη, Γιώργος Πρεδευτάκης και Στέλιος Βαρδάκης που βοήθησαν αφιλοκερδώς στη διαιτησία των αγώνων. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον πρόεδρο της Ε.Σ.Σ.Κ. Μπάμπη Στεφανάτο και στον υπεύθυνο του «Λατώ» Αγίου Νικολάου Γιώργο Μαγουλιανό, που μαζί με τον επικεφαλής διαιτησίας και προπονητή του σκακιστικού Ο.Φ.Η. Σταύρο Λυράκη διεύθυναν με μεγάλη επιτυχία τους αγώνες. Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε τα σκακιστικά σωματεία «Κύδων» Χανίων, Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου και «Λατώ» Αγίου Νικολάου που πρόσφεραν με μεγάλη προθυμία σκακιστικό υλικό απαραίτητο για την διεξαγωγή της διοργάνωσης, σε αντίθεση με ορισμένους συλλόγους του Ηρακλείου που αρνήθηκαν να βοηθήσουν. 
Ευχαριστούμε ακόμη τη διοίκηση του ΔΕΚΚ για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων, οι οποίες είναι ιδανικές για την εξυπηρέτηση των σκακιστών και των συνοδών τους και θα μπορούσαν να καθιερωθούν σε μόνιμη βάση για την διεξαγωγή σχολικών πρωταθλημάτων. 
Τα αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων είναι αναρτημένα στο ofichessclub.blogspot.com.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα