Κρήτη | 30.04.2013

Η πολύπαθη Βιάννος ταλαιπωρείται εκ νέου πριν ακόμα ξεκινήσει επίσημα η αντιπυρική περίοδος - Συναγερμός και για χαρτόκουτες που καίγονταν μέσα στο δρόμο

Μπορεί τυπικά η αντιπυρική περίοδος να ξεκινά αύριο, 1η Μαΐου, ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη έχει από πολύ νωρίς καταλάβει ότι τα πράγματα φέτος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα, με δεδομένο και το γεγονός ότι οι βροχοπτώσεις στο νησί ήταν πολύ λίγες τους χειμερινούς μήνες.

Νωρίς το απόγευμα της Μ.Τρίτης ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον πολύπαθο Δήμο Βιάννου και ειδικοτερα στην περιοχή της Άρβης. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη πυροσβεστών με 5 οχήματα με 12 άνδρες, που ρίχτηκαν στη μάχηη με τις φλόγες. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 20.10 το βράδυ, με απολογισμό 4 στρέμματα γεωργικής έκτασης και 3 δασικής. Στο σημείο παραμένουν δύο πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερια άνδρες.

Στο μεταξύ, οι πυροσβέστες κλήθηκαν λίγο πριν τις 18.00 να σβήσουν και φωτιά σε χαρτόκουτες που κάποιος άγνωστος - για αδιευκρίνιστους λόγους - είχε πετάξει στο οδόστρωμα, στο δρόμο Ηρακλείου - Βιάννου, στο ύψος του κόμβου Καλλιθέας.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα