Κρήτη | 30.04.2013

Υπέρ του λιμανιού στο Νότο τάσσεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου με προϋπόθεση την τήρηση των περιβαλλοντικών προδιαγραφών.

Υπέρ της κατασκευής του λιμανιού στο Νότο τάσσεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου, που θέτει την προϋπόθεση τήρησης των περιβαλλοντικών προδιαγραφών που θέτει η Ε.Ε. Ο Σύλλογος διαβλέπει, μέσω του λιμανιού, πλήθος επενδυτικών δράσεων στην ευρύτερη περιοχή και κατ'επέκταση τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Μετά από συνέλευση του πολιτιστικού συλλόγου Τυμπακίου και με αφορμή την επαναφορά του θέματος της δημιουργίας Λιμανιού στην περιοχή του Τυμπακίου (τοποθεσία: Κακόσκαλο) , το συμβούλιο τάσσεται ομόφωνα υπέρ της κατασκευής του όπως αυτή προβλέπεται από την έρευνα του ΕΜΠ τηρώντας αυστηρά της περιβαλλοντικές προδιαγραφές της Ε.Ε.

Το λιμάνι θα γίνει η αφορμή για εύρος επενδυτικών κινήσεων στο Τυμπάκι και στην ευρύτερη περιοχή καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και δυνατότητα βελτίωσης και ανάπτυξης των υποδομών, τοποθετώντας παράλληλα την Νότια Κρήτη στο χάρτη του παγκόσμιου διαμετακομιστικού εμπορείου με δρομολόγηση επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων καθώς και την δημιουργία μαρίνας.

Επίσης, κρίνεται αναγκαία η ανάπτυξη και αξιοποίηση του αεροδρομίου της περιοχής, δίνοντας πνοή και προοπτική στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ζητάμε το επενδυτικό αυτό έργο να πραγματοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και της ευρύτερης περιοχής.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα